DamianC902 napisał(a):Dostałem odpowiedź w taki sposób, iż zrozumiałem to jako, że robią niby raz w roku, a gwarancja jest.Wszystkie markowe firmy mają w swojej ofercie model tani będący cenowo konkurencyjnym wobec wypasionych modeli mniej markowych firm . Ale wystarczy porównać parametry i już lądujemy na ziemi. Średnia pólka cenowa jakością zbytnio nie odbiega od górnej półki, jedynie może ilością bajerów. Ważne są natomiast przeglądy okresowe. Pozawalają na sprawdzenie poprawności pracy. Czy jest dostateczna ilośc gazu w układzie, czy skraplacz nie jest zapchany, filtr czysty. A przy okazji można odgrzybić urządzenie. Dlatego producent wymaga dwukrotnego przeglądu rocznie, pozwala to w razie czego wykryć nieprawidłowości jeszcze przed awarią.
Cytat:Producent nakazuje 2 razy w roku
My robimy co roku
Czyli pierwszy w 2018r
Cena 100 PLN
No nie wiem czy tak za darmo przyjadą i zrobią wycenę, bo by musieli po 30-50km jechać w jedną stronę.
No a co sugerujesz z gree? przy tych do 3k???
Na tą chwilę tak rozważałem pomiędzy standard + a dopłatą do deluxe, lecz czym ona się jeszcze różni poza faktem posiadania jonizatora? Widzę, że deluxe wedle tabelki ma sporo niższy pobór prądu.
Hmmm... właściwie ta drogawa firma ma Gree U-CROWN PREMIUM drożej o 700 zł niż deluxe z wifi z montażem, ale to już blisko 5k zł czyli prawie 2k więcej niż to co wcześniej zakładałem :/
Zależy mi tak jak mówiłem na ciszy. Wersję basic sobie faktycznie odpuściłem ze względu na brak dobrych filtrów i zauważalnie większy pobór mocy od trochę droższych modeli.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Jaki klimatyzator wybrać? LG? Basic, Standard, Deluxe
63 Odpowiedzi, 83597 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO