Każdy "ogarnięty" człowiek chcący pracować w chłodnictwie musi sobie zdawać sprawę, że urlop e lecie raczej nie powinien brać pod uwagę, tak ja piekarz by zastrzegł, że nie chce pracować w godzinach nocnych.Jak firma ma stałe zlecenia w sieciach aptek,dużych korparacjach, bankach,zakładach i full roboty na cały rok, to i może zaproponować 4500 zł netto, bo to wychodzi po doliczeniu wszystkich kosztów pracy nawet ponad 60zł/h jego fizycznej obecności w pracy. Inne firmy mają "martwe sezony" i takie obciążenie by ich zniszczyło. Ja raczej problemów nie mam, technicy wiedzą jaka jest opłacalność roboty, jakie nam dała obciążenia UE, które miało się przenieść na wzrost cen usług, a tendencja jest odwrotna, porządnie zarobią na porządnych robotach, nadgodziny mnie nie bolą, bo w tym czasie zarabiają konkretną kasę.dla firmy. Co zrobić, jak znajdą lepszą robotę. Nic tylko się pogodzić, odejdą z uprawnieniami opłaconymi przeze mnie. Ale to loteria. Ja zimą takiej kasy nie jestem w stanie zapłacić za sporadyczne wyjazdy do urządzeń grzejących, a szwankujących. A klient jak ze stoperem liczy czas jak do niego przybędą i kiedy zwiną u niego majdan.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Zarobki pracowników - aktualne stawki
20 Odpowiedzi, 21219 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY