Widzę że dostarczyłem co niektórym rozrywki
Nie taki był mój zamiar
Szukam najlepszego wyjścia z obecnej sytuacji. Wygląda ona następująco. Z układy spuszczono 500g czynnika i nie wiem ile oleju. Wymontowałem sprężarkę. Łożysko sprzęgła wygląda w porządku. Sprężarki nie ruszałem. Chciałem ją opróżnić z oleju ale po odkręceniu korka, praktycznie nic nie wypłynęło, dlatego zakładam że sprężarka jest sucha. (Może zbyt mała ilość oleju powodowała wycie pod obciążeniem, nie wiem, gdybam tylko
) przy okazji wymieniem osuszacz i zawór rozpręży na nowy. Ani w przewodach ani na starym zaworze, nie znalazłem żadnych opiłków czy nawet brudu, jednie resztki oleju. Dlatego zakładam że układ jest czysty i nie wymaga płukania. Zamierzam wlać do sprężarki olej, złożyć całość i pojechać na nabicie.
W lokalnym serwisie klimatyzacji zasugerowali wlanie 150ml oleju.
Co o tym sądzicie?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-06-25, 21:07:17 przez smolam.)
Nie taki był mój zamiar
Szukam najlepszego wyjścia z obecnej sytuacji. Wygląda ona następująco. Z układy spuszczono 500g czynnika i nie wiem ile oleju. Wymontowałem sprężarkę. Łożysko sprzęgła wygląda w porządku. Sprężarki nie ruszałem. Chciałem ją opróżnić z oleju ale po odkręceniu korka, praktycznie nic nie wypłynęło, dlatego zakładam że sprężarka jest sucha. (Może zbyt mała ilość oleju powodowała wycie pod obciążeniem, nie wiem, gdybam tylko
) przy okazji wymieniem osuszacz i zawór rozpręży na nowy. Ani w przewodach ani na starym zaworze, nie znalazłem żadnych opiłków czy nawet brudu, jednie resztki oleju. Dlatego zakładam że układ jest czysty i nie wymaga płukania. Zamierzam wlać do sprężarki olej, złożyć całość i pojechać na nabicie. W lokalnym serwisie klimatyzacji zasugerowali wlanie 150ml oleju.
Co o tym sądzicie?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY