Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Napełnianie układu czynnikiem

10 Odpowiedzi, 21964 Wyświetleń

MarioO

2018-10-16, 18:37:29
Zaawansowany użytkownik
Haurox91 napisał(a):Super, że kolega ma chęci i zapał ale zamiast pokierować go na odpowiednią drogę i nie chodzi mi tu aby od razu mu wszystko tłumaczyć tylko podpowiedzieć gdzie może odbyć takie szkolenia a najlepiej zatrudnić się w jakiejś firmie to na starcie go zniechęcacie a potem płacz i żal, że młodym się nie chce, a jak ma się chcieć jak od samego początku walą głową w mur mądrości z PRLu
Myślę że ten kolega gdyby chciał podjąć naukę lub praktykę już dawno by to zrobił.W jego pytaniach chodzi mu raczej o instrukcje jak nabić układ.Ciekawe poco skoro nie ma F-gaz? Narzędzia kupi bez problemu.Freon? Całkiem niedawno chciałeś donieść na gościa co się reklamował z czynnikami w jednorazówkach.Ktoś gdzieś kiedyś napisał że "forum nie zastąpi szkoły" i to jest prawda.Tu takich pytań się nie zadaje.

Kiedyś po warsztacie człowiek 3 lata się nawet "szlajał" ale po tych 3 latach był przygotowany do zawodu i robił swoje.Kogo to wina że to się wszystko posypało?Ani nie moja ani nie Twoja.Nie będę się wdawał tu w politykę. Przemiana ustrojowa też zrobiła swoje wiec co tu ma patrzenie w lustro do tegoZnam osobiście wielu ambitnych pracowitych i modrych młodych ludzi Myślę że jest ich zdecydowana większość ale jest też druga strona tych którzy chcieliby mieć wszystko podane na tacy i w rok zostać krezusem a nie potrafią butów porządnie zawiązać.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa