Haurox91 napisał(a):Super, że kolega ma chęci i zapał ale zamiast pokierować go na odpowiednią drogę i nie chodzi mi tu aby od razu mu wszystko tłumaczyć tylko podpowiedzieć gdzie może odbyć takie szkolenia a najlepiej zatrudnić się w jakiejś firmie to na starcie go zniechęcacie a potem płacz i żal, że młodym się nie chce, a jak ma się chcieć jak od samego początku walą głową w mur mądrości z PRLuMyślę że ten kolega gdyby chciał podjąć naukę lub praktykę już dawno by to zrobił.W jego pytaniach chodzi mu raczej o instrukcje jak nabić układ.Ciekawe poco skoro nie ma F-gaz? Narzędzia kupi bez problemu.Freon? Całkiem niedawno chciałeś donieść na gościa co się reklamował z czynnikami w jednorazówkach.Ktoś gdzieś kiedyś napisał że "forum nie zastąpi szkoły" i to jest prawda.Tu takich pytań się nie zadaje.
Kiedyś po warsztacie człowiek 3 lata się nawet "szlajał" ale po tych 3 latach był przygotowany do zawodu i robił swoje.Kogo to wina że to się wszystko posypało?Ani nie moja ani nie Twoja.Nie będę się wdawał tu w politykę. Przemiana ustrojowa też zrobiła swoje wiec co tu ma patrzenie w lustro do tegoZnam osobiście wielu ambitnych pracowitych i modrych młodych ludzi Myślę że jest ich zdecydowana większość ale jest też druga strona tych którzy chcieliby mieć wszystko podane na tacy i w rok zostać krezusem a nie potrafią butów porządnie zawiązać.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY