pamularz napisał(a):Żarówkę zapinałem też mruga (żarówkę zapinałem zamiast cewki sprężarki), a ciśnienie jet ok ,nie spada za bardzo.Jak zapiąłeś żarówkę ZAMIAST cewki to ciśnienie nie powinno się zmienić bo sprężarka nie pracuje! No chyba, że masz zawór elektromagnetyczny w obiegu chłodniczym. Wtedy byłaby jakaś różnica Między LP a HP a po włączeniu z żarówką zamiast sprężarki ta róznica powinna się zmniejszyć wyraźnie, ale nie zblizyć się do ok 2 Bar.
No chyba, że ten Climatronic tak właśnie działa, że włącza na sekundę i wyłącza sprężarkę po sekundzie lub dłużej. Było by to chore, ale różne cuda się zdarzają.
pamularz napisał(a):Żarówką też sprawdzałem zasilanie czujnika ciśnienia klimy ,i żarówka świeci ładnie bez przerwTo raczej nie był dobry pomysł. Zależy co to z "czujnik". Czy to jest presostat czy przetwornik ciśnienia?
Pytanie jaką masz sprężarkę? Czy jest on/off - sprzęgło elektromagnetyczne? Czy może z regulacją wydajności?
W tym drugim wypadku cewka może być zasilana napięciem regulowanym PWM i będzie załączać i wyłączać, ale dużo częściej niż raz na sekundę.
Trzeba by zajrzeć do tej skrzynki Climatronika i zobaczyć co steruje sprężarką? Przekaźnik czy jakiś tranzystor?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY