Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Volvo S80 2008 2.0 Pb 16V - dziwny dźwięk klimatyzacji [audio]

7 Odpowiedzi, 6722 Wyświetleń

Bigbluee

2019-06-12, 17:19:16
Nowy użytkownik
Update. Wymieniłem zardzewiałą chłodnicę klimy, na której lamelki same odpadały, wiec i tak lada chwila od kamienia poszłaby do piachu. Niestety to nie pomogło.
Dziękuję za wskazówkę co do zaworu rozprężnego. Jednak zastanawia mnie co tam może wydawać dźwięk w "rytm" obrotów. Przeciez zawór składa się z iglicy, otworu i w sumie nie ma tam za bardzo co hałasować. Fakt, w instrukcji Hella odnośnie klimatyzacji, wskazane jest że zabrudzony zawór wydaje dziwne dźwięki.
Naprawde z braku czasu sam nie mam za wiele możliwości sprawdzenia parownika.
Musze, się przyjrzeć przewodom wychodzącym z parownika do sprężarki. Uszkodzony zawór jakby puszczał za dużo, to rura byłaby zamarznięta a jak puszcza za mało to pewnie chłodzenie byłoby słabe. Natomiast u mnei nawet przy obecnej +35 na dworze, chłodzenie jest bardzo dobre.

Spróbuję się dostać też do samego parownika aby zobaczyć czy on nie zamarza bo wody pod samochodem leci sporo nawet kilka minut po wyłaczeniu auta.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2019-06-12, 17:19:49 przez Bigbluee.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa