Uruchamiasz klimatyzacji i czekasz 5minut tak by się nic nie spaliło no i gasisz. Podłącz maszynę i ustaw odzysk, po tym zabiegu zostanie odzyskany czynnik z olejem. Jeśli odzyskasz mniej niż 100ml to musisz napełnić układ czynnikiem i znów 5minut mieć klimatyzację włączoną. Znowu odzysk czynnika i w nim jest olej. Do układu musisz dać odpowiednią ilość czynnika z -100ml oleju no i bardzo ważne jest aby przy ostatnim napełnianiu była zrobiona dobra próżnia czyli jakieś 30minut. Jeszcze dla pewności możesz zapytać serwisanta czy w gorące dni używa pasa grzewczego na butli czy napełnia sobie butle powietrzem bo może być że masz w układzie powietrze i dlatego wysokie ciśnienie ale fakt nie wiemy ile masz więc to tak po drodze opowiadam. Mi kiedyś taki jeden serwisant gwarancyjny z Magneti doradził bym tak w upalne dni robił dlatego o to pytam
P.s pozdrawiam Pana serwisanta
Dlaczego w nowym kompresorze nie ma tej informacji? Jeszcze nigdy nie widziałem takiej a kupowałem nowe z wysokiej półki i wysyłałem do regeneracji pod Łódź i też takiej nie było
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2019-06-23, 19:32:21 przez Whisky.)
P.s pozdrawiam Pana serwisanta

radekklimat napisał(a):z nowego kompresora wylewamy olej montazowy
Dlaczego w nowym kompresorze nie ma tej informacji? Jeszcze nigdy nie widziałem takiej a kupowałem nowe z wysokiej półki i wysyłałem do regeneracji pod Łódź i też takiej nie było
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY