Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Renault Scenic II 1.5dci ciśnienie dobre a nie chłodzi

16 Odpowiedzi, 10525 Wyświetleń

Cichy111

2020-05-11, 09:34:13
Nowy użytkownik
Nie patrząc już na to że nie chłodzi bo to może akurat ruszy kiedy ten układ zacznie normalnie pracować....
Dlaczego mam wymienić akurat osuszacz?
Czy mam sprawdzić przepływ przez rurki? Bo to oznacza że coś jest przytkane? Jeśli już wypuszcze gaz to chciałbym wiedzieć czy jeśli rozłącze układ np przy czujniku ciśnienia i podłącze sprężarke z powietrzem to powinien wylecieć z takim samym ciśnieniem po drugiej stronie? Oczywiście osuszacz wymienię wtedy. Co jeszcze i jak mogę sprawdzić żeby po ponownym napelnieniu były małe szanse że znów coś jest nie tak. I ostatnie pytanie: moim kompresorem steruje tylko cewka czyli jest to sterowanie 0 1 ... Nie ma półsprzęgła? Więc jeśli podłącze taki układ na krótko to spełniając wszystkie konieczne element: odpowiednie ciśnienie, ilość czynnika układ powinien pracować?
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa