(2022-06-28, 08:08:34)DBKlima napisał(a): Ja wiem że metody pomiarowe różnią się od siebie ale ty kupiłeś urządzenie które ma swoją specyfikację i na pewno je spełnia przy danej metodzie pomiarowejCo do sklepu - to nie ich, więc "można zajeżdżać"
Nikt nie mierzy smartfonem zagraconej klimatyzacji z tak bliskiej odległości .
Nie pokazałeś co ustawiłeś na klimatyzacji jakie nastawy w danym momencie są, może masz w mieszkaniu 30C i właśnie uruchomiłeś klimatyzator .
Ustaw na 1 biegu i 24C maksymalnie
Wczoraj byłem w 3 sklepach i klimatyzatory obsługa ustawiała na 16C aż z tac woda się lała przy zewnętrznej temperaturze 33C
Sonometr już jedzie, pomiar głośności robiłem telefonem z braku dostępu do sonometru wcześniej W ramach ciekawostki wrzucę później porównanie jak duża jest różnica odczytu między urządzeniami. Pomiar robiłem 3m od jednostki.
Na dworze były 33C, bez klimatyzacji w mieszkaniu było 29.5C, mieszkanie zaciemnione roletami odbijającymi. Na klimatyzacji wewnętrznej ustawiłem 26C na auto, więc wg instrukcji powinien sam dostosować najlepsze parametry. Obniżenie do zadanej temperatury zajęło godzinę +/- 5 min. Pomieszczenie ma ~27m2. Po ochłodzeniu do 26C jednostka cały czas jechała na maksymalnych obrotach, temperatura skakała między 26C a 27C.
Moc jednostki zewnętrznej to 3.5kW.
Jednostka zewnętrzna ma dostęp świeżego powietrza. Co do gratów to ponawiam - to stało tam 45min działania jednostki (porządki na balkonie), w tym 2 minuty początkowego pomiaru, który widać na filmie.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY