Jeżeli sprawdzenie ilości czynnika można zrobić tylko prze stację odzysku, to tego nie zrobili. Przy sprawdzaniu przełączali coś w jednostce wewnętrznej, uruchamiali i wyłączali klimatyzator po czym stwierdzili, że czynnik jest OK i taka informacja poszła do Daikina. Ponieważ ich stanowisko jest takie, że wszystko jest w porządku ponieważ nie ma komunikatów o błędach, teraz wykonują tylko to co Daikin im zleci. Teraz mają sprawdzać przepływy powietrza w instalacji, która dwadzieścia lat pracowała z nagrzewnicą o sprężu 120Pa i do tej nagrzewnicy była projektowana, a jednostka wewnętrzna klimatyzatora ma spręż 150Pa i tak jak pisałem na wstępie, super pracowała (moja ocena: ekonomicznie, skutecznie i komfortowo) przez prawie dwa tygodnie. Jednocześnie bezpośrednio z Daikina nikt nie chce przyjechać, ponieważ instalator jest ich autoryzowanym serwisem (z resztą wybrałem go, bo bardzo mocno go polecali) i działają podobno tylko przez taki serwis. Sytuacja jest taka, że osoba z Daikina, która sprawę prowadzi nie chce ze mną rozmawiać - nie odbiera telefonu, nie oddzwania, nie odpowiada na maile więc nie mam już z kim rozmawiać.
Jeszcze pytanie jak się odszraniają klimatyzatory Daikina - szron się tylko rozpuszcza i spływa, czy też następuje odparowanie. Na filmikach w internecie widziałem jak przy odszranianiu z klimatyzatora mocno paruje. U mnie parowania nie ma, proces jest bardzo delikatny i trwa od15min do 0.5 godziny.
Jeszcze pytanie jak się odszraniają klimatyzatory Daikina - szron się tylko rozpuszcza i spływa, czy też następuje odparowanie. Na filmikach w internecie widziałem jak przy odszranianiu z klimatyzatora mocno paruje. U mnie parowania nie ma, proces jest bardzo delikatny i trwa od15min do 0.5 godziny.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY