Niby może być racja, chociaż precyzja termostatu musi być - urządzenie współczesne, wifi i inna elektronika z czujnikami. To nie czasy termicznych wyłączników bimetalicznych :-)
Więc mówiąc "nieprecyzyjne" to nie pasuje do powyższego, ani zakładanej konieczności osiągania różnicy temperatur 2 st.C żeby sprężarka się wyłączyła, bo coś takiego to też jest prezyzyjne (oprogramowanie).
Pozostaje więc precyzyja praca sprężarki dążąca do -2 st.C poniżej zakładanej przeze mnie temp. 25 st.C, i tu się mogę zgodzić z konkluzją, że żeby mieć te ok. 25 st.C trzeba zaprogramować temp. ok. 26,5 st.C.
Pozdrawiam i dziękuję za informacje.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2023-05-03, 05:27:31 przez Janeo.)
Więc mówiąc "nieprecyzyjne" to nie pasuje do powyższego, ani zakładanej konieczności osiągania różnicy temperatur 2 st.C żeby sprężarka się wyłączyła, bo coś takiego to też jest prezyzyjne (oprogramowanie).
Pozostaje więc precyzyja praca sprężarki dążąca do -2 st.C poniżej zakładanej przeze mnie temp. 25 st.C, i tu się mogę zgodzić z konkluzją, że żeby mieć te ok. 25 st.C trzeba zaprogramować temp. ok. 26,5 st.C.
Pozdrawiam i dziękuję za informacje.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY