Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja w bloku bez balkonu - możliwości montażu (wentylacja)

19 Odpowiedzi, 17776 Wyświetleń

Ebi

2023-08-21, 15:17:35
Nowy użytkownik
(2019-04-29, 20:10:22)Alvaro napisał(a):
jurny_drwal napisał(a):
Alvaro napisał(a):
DBKlima napisał(a):2) na montaż w szachcie musisz mieć zgodę wspólnoty lub SM no i musisz mieć alternatywną wentylację skoro wykorzystasz na montaż szacht . Pomocny będzie projektant który napisze założenia zrobi projekt zastępczy i

Czemu przewód wentylacyjny nie może spełniać dwóch ról, skoro przewody klimatyzacji mieszczą się w calowej rurce?

Jeśli przewód wentylacyjny jest współdzielony w bloku - to przecież nie ma mowy o alternatywnej wentylacji.
Tak z ciekawości...

Tak czy inaczej musisz iść do SM, więc po co te posty? Nie ważne kto ma racje, ważne kto siedzi za biurkiem.

yep zamierzam, ale chce iść już z konkretnym pomysłem/alternatywami/ i odpowiedziami na ewnetualne pytania ludzi w spółdzielni, bo takie mogą się pojawić. Dlatego najpierw napisałem tu. Teraz poszukam firmy w KRK żeby powiedział, czy się tego podejmie i wyceniła (bo może się okazać, że taka zabawa będzie poprostu dla mnie za droga) i w tedy rozmowa z spółdzielnią.
Podbijam temat Smile też jestem z Krakowa i mam identyczny pomysł na montaż klimatyzacji. Czy udało się zfinalizowac ten projekt? Jeśli tak, to byłbym wdzięczny za namiary do firmy z krk lub okolic do realizacji projektu
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa