Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja Rotenso Revio - słabo grzeje

2 Odpowiedzi, 3232 Wyświetleń

Tytanowy Janusz

2023-12-07, 20:35:47
Zaawansowany użytkownik
Myślę, że warto jeszcze poobserwować sytuację, gwarancja nie ucieknie. Za kilka dni zrobi się ciut cieplej, puści śnieg, zrobi się sucho. Ogólnie wpływ na pracę całego systemu ma nie tylko temperatura, ale także wiatr, (szczególnie jak jednostka jest na niego narażona) i wilgotność.
Klima traci wydajność jak się szroni. Wydaje się, że masz wystarczającą moc urządzenia o ile dom jest przyzwoicie izolowany. Pamiętaj różnice w wydajności będą miały miejsce.
Ważne jest też stałe utrzymywanie użytkowej temperatury pomieszczenia. Na początku mogłaś mieć utrzymaną komfortową temperaturę z innego medium. Klimatyzator mógł się wydawać aż za mocny.
Miałem klienta który na wyjazd jesienny wyłączył całkowicie ogrzewanie na tydzień jak wrócił dzwoni do mnie, że mu klima słabiej grzeje... podjechałem, grzała dobrze-ściany zimne.

Nie martwiłbym się tym że coś tam Panu z "węża" dmuchnęło ( o ile to były resztki tylko z niego). Minimalne straty się zdarzają, nie mają wpływu na pracę jak ilość całego czynnika została policzona do długości rurociągu. Jeśli rura miedzy urządzeniami nie przekracza 5m to Pan nic nie musiał doładowywać powyżej to co jest fabrycznie.
Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Klimatyzacja Rotenso Revio - słabo grzeje - przez Lele - 2023-12-06, 16:18:51
RE: Klimatyzacja Rotenso Revio - słabo grzeje - przez kwiatyyy1 - 2023-12-07, 14:38:47
RE: Klimatyzacja Rotenso Revio - słabo grzeje - przez Tytanowy Janusz - 2023-12-07, 20:35:47

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa