(2012-02-24, 09:08:52)Fujitsu Szczecin napisał(a): Witam
Dziwne macie spojrzenie na moje prezentacje, jako goście z branży udzielający się na forum powinniście to docenić. Prezentacja obrazuje co trzeba zrobić zanim napisze się post na forum żebyśmy wiedzieli o co chodzi pytającemu. Po zrobieniu czynności wskazanych większość problemów sama się rozwiązuje a reszta po podaniu w poście odczytanych danych z diagnozy może podpowiedzieć forumowiczom a w następstwie pytającemu co w trawie piszczy.
Zawsze rozśmieszają mnie zapytania typu: ...na postoju jest 10bar a jak pracuje to 8 bara... i zaczyna się plucie fusami i wróżenie.
Jak dołączyłem kilka lat temu do forum to w dziale Klimatyzacja była jedna wielka parodia...główna odpowiedz na pytanie na ile bar powinno pracować urządzenie z czynnikiem R410A- około 7bara, no i oczywiście sprawdź prądjakby on wyznaczał prawidłową ilość czynnika. I tak z każdym czynnikiem. Uniwersalna metoda. Podajże kolega AS komuś odpowiedział na pytanie jak przeliczyć przegrzanie ale i tak spuentował- komu by się chciało przeliczać.
Nie wiem skąd ktoś wnioskuje że jaka kol wiek moja prezentacja pomogła komuś z w zmianie zawodu. Prezentacje przeważnie pokazują jak sprawdzić a nie jak naprawić. Wątpię że ktoś z ulicy po przeczytaniu tej prezentacji pójdzie i uzupełni czynnik prawidłowo. Ktoś kto miał praktykę w montażu i serwisowaniu klimatyzatorów jakom kol wiek- owszem. I dla takich jest to forum i ten dział.
Inna kwestia to udzielanie się na forum. Nikt nikogo nie zmusza do wypowiedzi. Moim zdaniem jeżeli ktoś już mądrze zada pytanie to warto mu poświęcić chwilę i odpowiedzieć. Odpowiedź powinna być profesjonalna ponieważ jak w życiu- mądry zrozumie a głupi (czytający przypadkowo) dalej nie będzie wiedział o co chodzi.
Pozdrawiam
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Zanim zapytasz. Prosta diagnoza klimatyzatora typu split.
55 Odpowiedzi, 102960 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
jakby on wyznaczał prawidłową ilość czynnika. I tak z każdym czynnikiem. Uniwersalna metoda. Podajże kolega AS komuś odpowiedział na pytanie jak przeliczyć przegrzanie ale i tak spuentował- komu by się chciało przeliczać.