Witam.
Przychodzę do Państwa z pytaniem odnośnie dziwnych dźwięków w przewodach prowadzących do jednostki wewnętrznej.
Klima montowana niedawno, Rotenso Ukura, jeden agragat, dwie jednostki wewnętrzne.
Jedna jednostka ma bardzo blisko do jednostki zewnętrznej, a druga 5-6m.
I właśnie w przewodach do dalszej jednostki słyszę szumienie w trakcie pracy.
Klimę montowała firma zewnętrzna, bo stwierdziłem, że lepiej to zrobią fachowcy.
Jedyne co mnie zdziwiło, to że nie robili próżni, tylko widziałem jak upuszczali jakieś ciśnienie...
Następnego dnia po montażu miałem też problem, że po włączeniu klimatyzacji nic nie chodziło tylko pojawił się napis PC 04.
Po wyłączeniu i włączeniu przez ponad godzinę nie chciało chłodzić, co jakiś czas pojawiał się szum w przewodach i wtedy przez chwilę dmuchało zimnym powietrzem.
Po dwóch godzinach takiej pracy zaczęło chłodzić, ale szumi cały czas.
W szumieniu firma nie widzi problemu, ale PC04 to już dziwne.
Pozdr
Przychodzę do Państwa z pytaniem odnośnie dziwnych dźwięków w przewodach prowadzących do jednostki wewnętrznej.
Klima montowana niedawno, Rotenso Ukura, jeden agragat, dwie jednostki wewnętrzne.
Jedna jednostka ma bardzo blisko do jednostki zewnętrznej, a druga 5-6m.
I właśnie w przewodach do dalszej jednostki słyszę szumienie w trakcie pracy.
Klimę montowała firma zewnętrzna, bo stwierdziłem, że lepiej to zrobią fachowcy.
Jedyne co mnie zdziwiło, to że nie robili próżni, tylko widziałem jak upuszczali jakieś ciśnienie...
Następnego dnia po montażu miałem też problem, że po włączeniu klimatyzacji nic nie chodziło tylko pojawił się napis PC 04.
Po wyłączeniu i włączeniu przez ponad godzinę nie chciało chłodzić, co jakiś czas pojawiał się szum w przewodach i wtedy przez chwilę dmuchało zimnym powietrzem.
Po dwóch godzinach takiej pracy zaczęło chłodzić, ale szumi cały czas.
W szumieniu firma nie widzi problemu, ale PC04 to już dziwne.
Pozdr
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY