Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Octavia 1 climatronic nie startuje kompresor

0 Odpowiedzi, 477 Wyświetleń

camel19

2025-05-01, 14:13:25
Nowy użytkownik
Witam, próbuję uruchomić klimatyzację w octavi 1 z klimatronikiem po wymianie przewodu i osuszacza. Układ jest szczelny i nabity. Po włączeniu klimy startują tylko wiatraki. To co dodatkowo wymieniłem to czujnik cisnienia ale nic to nie dało. Napięcie jakie dochodzi do kostki od sprężarki waha się od 6.5 do 10v, skacze pulsacyjnie. Nie wiem jakie tam powinno być bo z różnych źródeł różnie piszą ale przeważnie wychodzi że 12v. Na panelu od klimatronia nie ma błędów za to sprawdziłem menu serwisowe i tam w kanale 45 pokazuje -99 stopni oraz w kanale 17 widnieje -23 stopnie które się zmienia. Przed wymiana przewodu a konkretnie tego co idzie do osuszacza wszystko działało prawidłowo...
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Octavia 1 climatronic nie startuje kompresor - przez camel19 - 2025-05-01, 14:13:25

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa