Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Zlecę diagnozę (małopolskie/śląskie)

6 Odpowiedzi, 7532 Wyświetleń

cox

2006-09-19, 07:49:53
Nowy użytkownik
Witam,
mam klimatyzację splita firmy Alaska. Pracowała około roku bez żadnego problemu, ale została przeniesiona w inne miejsce. Robił to ten sam serwis, który instalował nam ją jako nową. Po przenosinach zaczęły się z nią problemy. Według tego co doczytałem tu na forum (dzieki Wam) powodem może byc złe zainstalowanie - być może gaz ucieka. Objawy są takie, że bardzo często klima nie może wystartować; albo zamarza jednostka wewnętrzna, albo króciec wylotowy z jednostki zewnętrznej i klima nie chłodzi. Czasami popracuje 2-3 godziny i temperatura na wylocie spada w okolice zera po zamarznięciu splita. Po kliku miesiącach takiego działania padła sprężarka - 900 netto za naprawę Sad Mimo wielu monitów, próśb do firmy która nam to instalowała dalej jest to samo. Firma ta twierdzi, że jest wszystko w porządku, że cisnienie jest takie jak powinno być (nigdy nie byłem jak się podpinali, przeważnie przyjeżdżają jak nie ma nikogo, bo urządzenie zew. jest łatwo dostępne).
Szukałem po ogłoszeniach i w internecie (tu też) firmy z naszych okolic, ale nie znalazłem. Może w ten sposób kogoś znajdę, kto zrobi z nią wreszcie porzadek albo powie "kup se pan nową" Sad

Miejsce pracy klimatyzacji: Chrzanów, pogranicze małopolski i śląskiego.Tel kontaktowy 501 729 489. Z góry dzięki za pomoc.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa