PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Śmiechu warte :)
69 Odpowiedzi, 69007 Wyświetleń|
Niestety do krytykowania nie trzeba odwagi :/ Nie odważył bym się do skrytykowania jednostki przestępczej używając ich nazwisk i własnego podpisu.Ty możesz skrytykować z własnego regionu.Ponoć nie trzeba odwagi.Aby coś zarzucić trzeba to sprawdzić.
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
Jak w tytule
Vlodek0, coś jak Lódka Bols ?
Jakiś snopek co chwila w rzuca na forum lipne i nieżyciowe tematy, po co?
Mam wrażenie że repertuar już mu się kończy.
Vlodek0 to raczej jak Jożin z Bażin niż Bols.
A co do sprawdzenia palcem - (prawie) normalna sprawa - sprawdzał czy sprężarka spręża gaz (tu: powietrze).
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
Do tej pory uważałem, że na prawdę masz dużo praktyki.
Jeżeli serwisant rozszczelnił układ (nie ważne czy tam był gaz, czy nie - ale raczej był) i nie miał tam nadciśnienia, to uruchomił sprężarkę i sprawdzał spręż. Inna sprawa czy układ był drożny. Ale tego nie wiem. I nie wiem czy on wiedział.
TAK, mógłbym tak sprawdzić. Ale gdzie w lodówce masz 7/8? (chyba za mało lodówek widziałem)
No przecież dyskusja przeniosła się z tematu lodówek. I o takim rzędzie wielkości pisałem. Jasne, że przy większych sprężarkach to się tak nie robi.
Ale ktoś może całe życie robić lodówki i mu to wystarcza, a średnicy 7/8" to nawet na oczy nie widział.
Dobra, ale o czym ta dyskusja?
Pogorszyło się
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
Panowie, mysle ze na temat diagnostyki - w tym przypadku lodowki to nie ma co niepotrzebnie bic piany ...
Po pierwsze to chodzi o wskazanie usterki, ktora polega na niesprawnosci lodowki. Czy jest to wazne w jaki sposob diagnozujacy to wykryje ? Czy moze chodzi nam o efekt koncowy i trafnosc diagnostyki ? Kto zaplaci za diagnostyke, ktora bedzie kosztowac zbyt duzo tzn przygotowanie instalacji do podpiecia manometrow ktore i tak wskaza za niskie cisnienie ? Rownie dobrze mogla to by byc wrozka, ktora na odleglosc stwierdzilaby ze to sprezarka i miala by racje. Gosc pewnie nie od dzisiaj robi w tych lodowkach i mysle ze jezeli by mu postawic kilka sprezarek sprawnych i kilka zlomow to przy pomocy swojego palca moglby trafnie odpowiedziec co sie jeszcze moze nadac a co trzeba posmarowac grubo smalcem i podrzucic psom. Niestety w dzisiejszych czasach czas to pieniadz i kazdy te pieniadze liczy.
Ciśnienie -temperatura-węch- dotyk-wzrok są podstawowymi cechami diagnozy
Palcem mogę utrzymać 12bar na rurce 6-12, tyle wystarczy by potwierdzić diagnozę typu >sprężarka nie tłoczy<. Do potwierdzenia przypuszczenia że >słabo tłoczy< używam narzędzi.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-08-31, 16:22:15 przez mg.)
Od kilku lat nie naprawiam lodówek, szkoda zdrowia!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-08-31, 21:37:27 przez Robert81r.)
Wracając do strażaków... http://www.youtube.com/watch?v=8Nwv4wpNh...r_embedded
A ochrona pierwsza klasa :-)
http://www.joemonster.org/filmy/37735/SuperOchroniarz_
i znów ochrona.....
ja piernicze smiejecie si robert z chorych ludzi ciekawe jak ty bys miał cos z głowa i renta z tego powodu by ci nie wystarczyła i bys poszedł do ochrony i chciał wykonywac jak najlepiej swoja prace to ciebie bysmy na tym filmie widzieli
mMichal napisał(a):Wracając do strażaków... http://www.youtube.com/watch?v=8Nwv4wpNh...r_embeddednastepny asior
Gdyby organizatorzy tej konkurencji mieli pojęcie o bezpieczeństwie to zawodnika z lewej strony puścili by nieużywanym torem po lewej stronie widocznym na planie.O co mało jeden by strącił drabiną drugiego.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY