Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Hewalex PWPC-3,8H-A szron na wejściu sprężarki

32 Odpowiedzi, 28278 Wyświetleń
Wstecz 1 2

Bolas

2016-08-31, 20:44:07
Zaawansowany użytkownik
A ile roboczogodzin ci to wszystko zajęło?
  • Odpowiedz

bbiernat

2016-09-01, 17:35:20
Nowy użytkownik
Oj dużo Smile Tego nie liczę bo czas spędzony przy domu to czas relaksu i nauki.
Równie dobrze można traktować studia, czy szkołę ( szkoda czasu, lepiej pójść od razu do pracy )
Tak czy siak - od wczoraj mam w końcu ciepłą wodę bez grzania węglem, smrodzenia sobie na podwórku i mozna wymieniać Smile

Dużo prac przy domu jest nie spłaconych policzyć czas, ale najbardziej mnie cieszy że coś udało mi się zrobić samemu.

ps. Odpowie ktoś na moje pytanie pływającego oleju w wzierniku - czy tak ma być ??
  • Odpowiedz

MarioO

2016-09-01, 18:20:25
Zaawansowany użytkownik
Pompy powietrze-woda używasz tylko do grzania bieżącej wody czy jest podłączona w układzie CO i grzejesz w sezonie?
  • Odpowiedz

bbiernat

2016-09-01, 18:46:55
Nowy użytkownik
Tylko bieżąca woda CWU.
Mam przygotowaną drugą pompę woda/woda - (nie testowana po podłączeniu). Na razie muszę mieć CO ekogroszek do puki nie bede miał miejsca na przeniesienie pieca tak żeby się nie zdziwić w zimie:
brak pradu, pompa się zepsuje,
Ekogroszek + podajnik + UPS 1000W z akumulatorami 120Ah - zestaw nawet bez prądu grzeje.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-09-01, 18:52:11 przez bbiernat.)
  • Odpowiedz

mg

2016-09-01, 19:35:58
Top użytkownik
Ta nieszczelność powstała od korozji czy coś pękło?

Pływające oczka oleju we wzierniku to nienormalne. Prawdopodobnie to efekt zmieszania oleju ,,fabrycznego" z jedynie słusznymSmile Obserwuj
  • Odpowiedz

Amfan

2016-09-01, 19:42:52
Top użytkownik
Przecież we wzierniku jest płyn a te oczka świadczą o tym ,że jest prawdopodobnie za mało czynnika . Prawdopodobnie bombluje Ci czynnik, to nie olej . Zrób zdjęcie i wrzuć tutaj, bo tak to będziemy zgadywać w nieskończoność . A może to jeszcze woda?.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-09-01, 19:52:14 przez Amfan.)
  • Odpowiedz

wallygator

2016-09-07, 20:09:09
Użytkownik
We wzierniku masz podgląd skroplonego czynnika. Jeśli są bąble(gaz) to przyczyn może być kilka: za mały przepływ wody, za mało czynnika, za mały skraplacz, zabrudzony skraplacz itd. Biorąc pod uwagę 21Bar na HP (trochę dużo) coś jest ze skraplaniem nie tak może wężownica zaklejona kamieniem.
"Uuu Panie czynnik się zużył trzeba uzupełnić."
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa