Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

ZAPRASZAM DO 'DZIAŁANIA'

219 Odpowiedzi, 197427 Wyświetleń
Wstecz 1 2 3 4 5 6 … 9 Dalej

Klima-cool

2008-12-10, 22:33:48
Zaawansowany użytkownik
ile dał bym za gazetę z tematami .Dziś w miesięczniku Kody błędów do klimatyzatorów AIRCOOL np
  • Odpowiedz

Klima-cool

2008-12-10, 22:35:59
Zaawansowany użytkownik
trudno się doprosić producenta do jakiej temperatury rzeczywiście grzeje klima możemy przemierzyć każdy posiedzi godzinkę dłużej na serwisie i już mamy temperatury rzeczywiste
  • Odpowiedz

Klima-cool

2008-12-10, 22:39:43
Zaawansowany użytkownik
w tych czasach to nawet w ryj za darmochę się nie dostanie
  • Odpowiedz

awax

2008-12-10, 22:41:37
Top użytkownik
Klima-cool napisał(a):trudno się doprosić producenta do jakiej temperatury rzeczywiście grzeje klima możemy przemierzyć każdy posiedzi godzinkę dłużej na serwisie i już mamy temperatury rzeczywiste
To w znacznej mierze zależy od rodzaju czynnika,potem zmierz ciśnienie ssania i dalej z górki:Smile)
  • Odpowiedz

Klima-cool

2008-12-10, 22:47:29
Zaawansowany użytkownik
NO TAK ALE GY DANEJ KLIMY NIE MONTOWAŁEM TO NIE MAM JAK SPRAWDZIĆ A PRODUCENTOWI NIE WIEŻE TO SKĄD BĘDĘ WIEDZIAŁ JAK NIE OD WAS
  • Odpowiedz

awax

2008-12-10, 22:47:40
Top użytkownik
mg_1 napisał(a):Żebyś się nie zdziwił, wszystko jest do zrobienia Cool
pożyjemy zobaczymy:Smile)
  • Odpowiedz

Klima-cool

2008-12-10, 23:00:11
Zaawansowany użytkownik
tak paczę na mapę awax ja to z tydzień będę jechał na zebranie moim paskiem rozlatującym się
  • Odpowiedz

Klima-cool

2008-12-10, 23:07:08
Zaawansowany użytkownik
To z skąd ty mg_1 jesteś z zakopanego czy co
  • Odpowiedz

Klima-cool

2008-12-10, 23:10:55
Zaawansowany użytkownik
ja mam 617km
  • Odpowiedz

Klima-cool

2008-12-10, 23:27:22
Zaawansowany użytkownik
mam konkurencje na forum klimatyzacja panpako robi zamieszanie
  • Odpowiedz

byniom

2008-12-11, 06:46:55
Moderator
Berling miał też w swojej reklamówce sówaki chłodnicze.Dla tych co mają problem z 407c to tam były dwie skale , dla par i cieczy . Bardzo fajna rzecz.Co do gazetek to pomysł przedni i myślę że jak tak byśmy poszperali to każdy coś by znalazł do takiej gazetki typu dokumentacje , kody i inne ciekawostki anawet własne doświadczenia bo chyba one sa najważniejsze .Jak dla manie to najważniejszy jest dostęp do przepisów które sie zmieniają i jako stowarzyszenie może byśmy mieli lepszy dostęp do nich niż taki szary kowalski który musi tego szukać w necie albo na stronach jakiś firm.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

awax

2008-12-11, 09:11:41
Top użytkownik
byniom napisał(a):Berling miał też w swojej reklamówce sówaki chłodnicze.Dla tych co mają problem z 407c to tam były dwie skale , dla par i cieczy . Bardzo fajna rzecz.Co do gazetek to pomysł przedni i myślę że jak tak byśmy poszperali to każdy coś by znalazł do takiej gazetki typu dokumentacje , kody i inne ciekawostki anawet własne doświadczenia bo chyba one sa najważniejsze .Jak dla manie to najważniejszy jest dostęp do przepisów które sie zmieniają i jako stowarzyszenie może byśmy mieli lepszy dostęp do nich niż taki szary kowalski który musi tego szukać w necie albo na stronach jakiś firm.
Jeżeli chodzi o parametry czynników to we miejsce suwaków są już tanie elektroniczne kalkulatory.
Dokumentacje i przepisy Stowarzyszenie może otrzymywać,że tak powiem z pierwszej ręki,mało tego będzie miało możliwość zapoznania się wcześniejszego z nowymi projektami i na nie wpływać.
  • Odpowiedz

awax

2008-12-11, 09:30:58
Top użytkownik
mg_1 napisał(a):mam dalej od Ciebie z 60km
Witam
Odległości faktycznie są znaczne jednak jakieś spotkanie powinno się odbyć .W póżniejszym okresie kontakt tel.i na necie załatwi wiele spraw.
Co do pierwszego spotkania to nie musi koniecznie mieć ono miejsca w Szczecinku.To jest sprawa do ustalenia.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

senior

2008-12-11, 17:43:33
Zaawansowany użytkownik
centrum, tak CENTRUM!!!!!!!!!
  • Odpowiedz

Klima-cool

2008-12-11, 20:45:19
Zaawansowany użytkownik
AWAX z uśmiechem na ustach pragnę oznajmić ze dziś wysłałem polecony najpóźniej w poniedziałek będzie u ciebie Potwierdzenie złożenia deklaracji
  • Odpowiedz

awax

2008-12-11, 21:47:14
Top użytkownik
Klima-cool napisał(a):AWAX z uśmiechem na ustach pragnę oznajmić ze dziś wysłałem polecony najpóźniej w poniedziałek będzie u ciebie Potwierdzenie złożenia deklaracji
super.mam nadzieję,że wszystkie zejda dość szybko
  • Odpowiedz

senior

2008-12-12, 14:51:30
Zaawansowany użytkownik
Panowie, mam takie pytanie odnośnie spotkania: Czy ktoś jedzie przez Łódź do Szczecinka lub podobną kombinację np. ja pojadę przez jakąś miejscowosć i rozłożymy troszkę koszty:-) , przecież nie każdy musi jechać wlasną furą :-)
  • Odpowiedz

awax

2008-12-12, 16:50:05
Top użytkownik
Witam
Jestem pewien,że uda się Wam zaplanować trasę w racjonalny sposób.
Oczekuję na sugestie odnośnie ewentualnego terminu zebrania założycielskiego na poczcie Stowarzyszenia tj. centrum.klima@poczta.fm.
Przypominam,że nie ma przeszkód aby więcej niż jedna osoba z jednej firmy były członkiem stowarzyszenia.
Jednocześnie nadmieniam,że do czasu zebrania każdy może złożyć akces i zostać członkiem-założycielem,zapraszamy.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Klima-cool

2008-12-12, 17:51:24
Zaawansowany użytkownik
ja będę jechał przez łódź a startuje z Sandomingo znaczy jak kupie auto bo moje przejechało już 600tyś km i na takie ekstrim troszkę ryzykowna sprawa ale nie ma tego złego jak to napisał mg_1 pks lub pkp też są
  • Odpowiedz

senior

2008-12-12, 19:46:15
Zaawansowany użytkownik
no widzisz, koszty się już rozłożą, no jesli oczywiście mnie zabierzesz :-). jak dojedziesz do łodzi to już się coś wymyśli :-) kolega byniom tez chyba z kutna, czyli jakoś damy radę
  • Odpowiedz

irroda

2008-12-12, 21:43:29
Zaawansowany użytkownik
witam Panowie,
jeżeli będzie wolne miejsce to do okolic kutna chętnię dojadę, jeżeli nie to pociągiem i tak przez kutno.

pozdrawiam
  • Odpowiedz

awax

2008-12-12, 21:52:00
Top użytkownik
Widzę,że będziecie mieli wesołą podróż,chyba bez minibusa,albo chociaż Vana się nie obejdzie:Smile)
  • Odpowiedz

Klima-cool

2008-12-13, 08:59:34
Zaawansowany użytkownik
Dla wtajemniczonych Chwalimki gm. Barwice żona tam mieszkała w dzieciństwie. I też chce jechać he he he
  • Odpowiedz

awax

2008-12-13, 09:05:13
Top użytkownik
Klima-cool napisał(a):Dla wtajemniczonych Chwalimki gm. Barwice żona tam mieszkała w dzieciństwie. I też chce jechać he he he
Żony zawsze znajda jakiś pretekst:Smile)
Na marginesie Barwice to moje miasto rodzinne.:Smile)
  • Odpowiedz

awax

2008-12-13, 10:20:54
Top użytkownik
mg_1 napisał(a):Witam
Kiedy ma się odbyć pierwsze zebranie, są jakieś propozycje, dobrze by było jakoś ulokować je w czasoprzestrzeni Smile
Czekam na propozycje.
Proszę o przesyłanie wiadomości szczegółowych bezpośrednio na adres Stowarzyszenia : centrum.klima@poczta.fm.
W najbliższym tygodniu powinna być gotowa strona centrum i znajdzie się tam miejsce dla zarejestrowanych członków stowarzyszenia.
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2 3 4 5 6 … 9 Dalej

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa