Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

agregat SL 200e

14 Odpowiedzi, 20886 Wyświetleń

junge8977

2008-12-13, 18:46:05
Nowy użytkownik
witam szanowne grono
mam problem z agregatem SL 200e bo nie chce chłodzic. przedstawie krótko problem. nastawiam na -21 a on schładza do -17 ale po drodze włancza sie ze cztery razy odmrazanie
i długo to trwa ale przy -17 włancza sie odmrażanie i trzyma az do -8 i potem znowu chłodzi i tak w kółko.parownik jest mocno zaszroniony . spręzarka sprawdzona jest ok. wymieniłem zawór rozprężny i filtr freonu oraz dałem nowy freon i olej,układ sprawdzony azotem i jest ok
doradzcie prosze co sprawdzic i gdzie pogrzebac.
pozdrawiam
  • Odpowiedz

radekklimat

2008-12-13, 21:56:33
Moderator
jak w nim jeszcze pogrzebiesz to go całkiem posujesz
ile gazu dałes i jakiego
jak robiłes proznie i czy azot nie został w układzie

Serwis Carrier & Thermo King
  • Odpowiedz

awax

2008-12-13, 22:05:03
Top użytkownik
Podaj ciśnienia
  • Odpowiedz

awax

2008-12-14, 11:21:59
Top użytkownik
junge8977 napisał(a):tam jest 404 gaz to było robione przez firme Serwo Coll z Pszczyny ale nie ma zednych efektów ta firma ma certyfikat z Thermo kinga napisałem bo jestem ciekaw co to moze byc oni mnie chyba naciągaja bo wymienili to co napisałem w poscie i dalej to samo
Nie chciałbym zostać posądzony o "naciąganie" więc dla mnie temat skończony.
Jeżeli będę mógł to chętnie pomogę FIRMIE SERWISOWEJ.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

radekklimat

2008-12-14, 20:09:34
Moderator
W TK czesto siadaja zawory modulacyjne ale zeby to stwierdzic trzeba miec ogramna wiedze i kontakt z agregatem
Napisz mi z kad jestes to moze ci pomoge
  • Odpowiedz

thermo

2009-01-08, 21:27:03
Gość
z którego roku jest ten agregat? zrobiłeś mu test samo sprawdzenia? Jakie błędy wyskakują? Na jakim rev kości pamięci to chodzi?
  • Odpowiedz

radekklimat

2009-01-09, 06:47:08
Moderator
test nie wykarze spadku wydajnosci a jedynie czy funkcje działaja i co ma pamiec do tego
  • Odpowiedz

thermo

2009-01-09, 21:03:51
Gość
w kości jest oprogramowanie. Było udoskonalane można powiedzieć z miesiąca na miesiąc. W tym oprogramowaniu były zmieniane algorytmy załączania rozmrażania. Może tu tkwi problem dlatego pytam jakie jest oprogramowanie.
  • Odpowiedz

thermo

2009-01-11, 17:06:30
Gość
czy tu zawsze na tym forum osoba zadająca pytanie na początku już więcej się nie odzywa a co więcej nie informuje jak został rozwiązany problem? Koledzy, koleżanki, wymieniajmy się doświadczeniami, by inni mogli uczyć się na naszych błędach i wiedzieli, że obieg chłodniczy to nie wąż ogrodowy z wodą (choć i to się da wykonać).

Pytam się więc jak został rozwiązany problem?
  • Odpowiedz

awax

2009-01-11, 17:16:17
Top użytkownik
Po prostu trzeba wiedzieć komu się doradza.
Przecież to jeden z użytkowników szukający tu haka na któryś z serwisów.
Doradzajcie dalej,albo może założymy wątek "pod jakim pretekstem odmówić zapłaty za serwis?"
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

thermo

2009-01-11, 17:48:48
Gość
Zapłaty za wykonanie tych usług nie ominie niestety bo również może to być źle załadowany towar który ogranicza przepływ powietrza lub nie schłodzony do odpowiedniej temperatury przed załadunkiem. Żeby odmówić zapłaty to trzeba mieć konkretny argument.
Skoro nie doradzać to po co jest forum?
  • Odpowiedz

Shitashii

2009-01-11, 17:56:17
Moderator
Racja, dużo jest tematów niezakończonych. Przeważnie trzeba uważać na tych początkujących użytkowników forum, którzy w nazwie mają np nick6235 lub inny1529. :-)
I jak tu wyciągać wnioski z obserwowanych objawów.... ?
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

awax

2009-01-11, 18:03:24
Top użytkownik
thermo napisał(a):Zapłaty za wykonanie tych usług nie ominie niestety bo również może to być źle załadowany towar który ogranicza przepływ powietrza lub nie schłodzony do odpowiedniej temperatury przed załadunkiem. Żeby odmówić zapłaty to trzeba mieć konkretny argument.
Skoro nie doradzać to po co jest forum?
Jako konkretny argument można podać niektóre z uzyskanych tu porad,każdy pretekst jest dobry,a do sądu po pare złotych chyba nie pójdziesz?
Ja jestem oczywiście za doradzaniem,ale warto czasem sprawdzić w profilu czy zadający pytanie nie zarejetrował się właśnie i może konkretnych specjalistycznych
porad powinno się udzielać tym,o których wiemy,że naprawdę prowadzą działalność.
  • Odpowiedz

elektromechanik

2009-01-11, 18:04:40
Zaawansowany użytkownik
Tak czytam i czytam i zastanawiam się - to forum ludzi zajmujących się chłodnictwem czy w dużej części klientów tychże albo w ogóle chcących trochę sobie popisać.

Dość często widać że ktoś wypisuje takie bzdury i zadaje tak głupie pytania że chociażby ktoś dopiero myślący o zawodzie chłodniarza takich rzeczy by nie wypisywał.

Ja tu jestem jednym z co pomniejszych fachur ale może by tak próbować jakoś to choć trochę weryfikować.

Ktoś wypisuje bzdury a my tu fachowe porady i dyskusje a przy takiej okazji między nami samymi jakieś niesnaski powstają....
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa