Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

ciekawostka

7 Odpowiedzi, 7659 Wyświetleń

byniom

2009-05-11, 20:10:32
Moderator
dzisiaj byłem na przeglądzie i po wykonaniu wszystkich czynności podpinam manometry i jestem zdziwiony bo będąc w pomieszczeniu miałem wrażenie że jest goraco i klima jeszcze go nie schłodziła a na manomatrach parametry mówią mi ż eparownik zaczyna sie zalewać. Troszke zdębiałem i się zastanawiam co moż ebyć ?. Schodze z drabiny i idę do pomieszczenia a tam paniusia ( laborantka) wzieła linijkę i manetki lub jak kto woli kierownice zamkneła bo jej wiało ( już mogła wyłaczyć klimę ) jak sie spytałem dlaczego tak zrobiła to powiedziała że jej wieje więc jej mówię że zmniejszyć obroty wentylatora ale do niej to nie dotarło. W następnym pomieszczeniu jak wszystko zrobiłem właczyłęm klimę i zasówam podłączyć się z manometrami , podłaczyłem się i czekam , czekam i czekam a tu nic , już mnie krew zalewa że się coś klimie porypało lece do pomieszczenia a tma pan laborant temperaturę mi ustawił 28 bo stwierdził ze będzie mu zimno a wcześniej prosiłem żeby nic mi nie ustawiali. Zmieniłem lecę do manotemrów dochodze a kompresor się już zdażył wyłaczyć no to znowu lece do pomieszczenia a tam gościu znowu ustawił na 28 i gadam do niego że te kilka minut to mógłby się wstrzymać , skinoł głową jak wczesniej no to ja zadowolony lece a tu sytuacja sie powtaża Big Grin. Niewiem jaki iloraz inteligencji miał ten gościu ale na mnie patrzył z pogardą bo ubrany byłem w robocze a on pan magister ale jak sobie potem pomyślałem to aż mi go się żal zrobiło.Na koniec zabrałem pilota i dopiero mogłem sprawdzić parametry Big Grin.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

Artic

2009-05-11, 20:53:42
Zaawansowany użytkownik
powiem tak szanuje ludzi wykształconych ale mądrych bo wiedza i mądrość czesto nie idą w parze ze sobą... ale co chciałem powiedzieć, ludzie (tacy jak wyżej napisaleś) jak widzą ludzi ubranych na roboczo zaczynaja patrzeć na Ciebie z góry no i nie żadko się zdarza że i jakąś ,,inteligentną,, docinke skierują w Twoim kierunku. Syn miał okazje jednego magistra ostatnio zjechać, ubaw po pachy Big Grin . Wyskoczył z tekstem(magister) do chłopaka że powinien ,,wiedzy nabrać szkołe jakoś skończyć chłodniczą i takie tam,, no i chłopak nie wytrzymał i pocisnoł magistra konserwatora Big Grin żebyś widział jego mine po tekscie ,,Pan skończył szkołe i co montuje pan gniazdka za 1300 na ręke,, troche hamsko no ale nie dajemy sobie jechać tylko dlatego że jesteśmy serwisantami.

Pozdrawiam Wszystkich Serwisantów
i Inżynierów no i magistrów którzy robią użytek z wiedzy i nie patrzą na innych z góry
Doświadczenie stworzyło sztukę, brak zaś doświadczenia - przypadek .... A prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn. Arystoteles
  • Odpowiedz

PioJan

2009-05-11, 22:53:00
Nowy użytkownik
Hmm...to ciekawe Smile Ja mam troszkę inną ciekawostkę... Dlaczego portal klimatyzacji zamienił się w tak bardzo komercyjny i bezsensowny portal... Reklamują się w gazetach że niby portal branżowy... żeby znaleźć interesującą mnie frazę musiałem przebić się przez gąszcz reklam i świecących banerów.. wtf?? Rozumiem że każdy musi zarabiać ... ale BEZ PRZESADY !!! Co o tym sądzicie ? Mam rację czy jestem w błędzie ?
  • Odpowiedz

radekklimat

2009-05-12, 05:57:29
Moderator
jak cos cie interesuje lub poszukujesz porady to zawsze mozesz na forum wskoczyc
natomiast co do w/w to za komuny zdobyli wykształcenie nie wiadomo w jaki sposob, bo moze w parti byli a dzis na studiach za to ze chodza na cwiczenia i ewentualnie na wyklady to dostaja trzy i jakos to sie kreci a tak naprawde to maja inteligencji tyle co owad, ktory mi sie na szybie auta podczas jazdy rozwalił(pewnie slepy)

pozdro dla wszystkich w niebieskich skafandrach
  • Odpowiedz

senior

2009-05-12, 19:36:15
Zaawansowany użytkownik
i zielonych ubrankach:-)
  • Odpowiedz

Toronto

2009-05-12, 20:28:57
Użytkownik
mam szaro-czarne z niezłym fasonem Wink)
dużo kieszeni i niezły materiał

szkoda godoć psia ich mać Smile yntelygenci
  • Odpowiedz

dominik486

2009-05-13, 10:58:44
Zaawansowany użytkownik
Tak, ostatnio też mieliśmy taki przypadek. Prowadziliśmy instalację akurat nad drzwiami do magazynu sklepu i przyjechała dostawa z napojami. Powiedzieliśmy, że teraz akurat chwilowo przejscia tędy nie ma, ale oni i tak zaczeli sie wypakowywać, a że tam jest wyjątkowo mało miejsca to postanowili, że nie odpuszczą i nam zrobią na złośc. To że my byliśmy ubrani w robocze ciuchy, a oni w normalne stroje to myśleli, że są lepsi. I zaczeli na nas się wydzierać, żebyśmy drabiny zabrali i w 15 minut to wszystko wwiozą. Nam się spieszyło i wcześniej im przecież mowiliśmy niech jadą od przodu ale oni swoje. No to oczywiście zabieramy wszystkie narzędzia, wuzek z butlami do spawania trzeba ściągnąć i zrobiliśmy sobie przerwę, żeby głupszym ustąpić. Najlepsze, że jak zaczeli wwozić te towary na paletach to najpierw wwieżli a potem gdy my znowu na drabiny weszliśmy spawać to ich właściciel sklepu wygonił ze mają od przodu wjechać bo jak widzą tutaj nie ma miejsca już. A oni już byli tak wkurzeni ze musieli jechać na około ( mniej więcej 250metrów). Gdy znowu nas chcieli wygonić (żeby wyjechać)to akurat szef przyszedł na tyły sklepu żeby zobaczyć jak nam idzie. I jak oni mu mówią, że nie chcemy się przesunąć to nas poparł i kazał im czekać godzinę, a że się pluli non stop to siedział tam z nami. Ubaw po pachy musieli ok. 45 minut czekać jełopy...
Dosłownie czasami na niektórych to brak słow. Najpierw nam robią na złość, a poza tym zamiast się spytać gdzie wyładować to najpierw opróżniają samochod a potem się pytają. ;D
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa