dzisiaj byłem na przeglądzie i po wykonaniu wszystkich czynności podpinam manometry i jestem zdziwiony bo będąc w pomieszczeniu miałem wrażenie że jest goraco i klima jeszcze go nie schłodziła a na manomatrach parametry mówią mi ż eparownik zaczyna sie zalewać. Troszke zdębiałem i się zastanawiam co moż ebyć ?. Schodze z drabiny i idę do pomieszczenia a tam paniusia ( laborantka) wzieła linijkę i manetki lub jak kto woli kierownice zamkneła bo jej wiało ( już mogła wyłaczyć klimę ) jak sie spytałem dlaczego tak zrobiła to powiedziała że jej wieje więc jej mówię że zmniejszyć obroty wentylatora ale do niej to nie dotarło. W następnym pomieszczeniu jak wszystko zrobiłem właczyłęm klimę i zasówam podłączyć się z manometrami , podłaczyłem się i czekam , czekam i czekam a tu nic , już mnie krew zalewa że się coś klimie porypało lece do pomieszczenia a tma pan laborant temperaturę mi ustawił 28 bo stwierdził ze będzie mu zimno a wcześniej prosiłem żeby nic mi nie ustawiali. Zmieniłem lecę do manotemrów dochodze a kompresor się już zdażył wyłaczyć no to znowu lece do pomieszczenia a tam gościu znowu ustawił na 28 i gadam do niego że te kilka minut to mógłby się wstrzymać , skinoł głową jak wczesniej no to ja zadowolony lece a tu sytuacja sie powtaża
. Niewiem jaki iloraz inteligencji miał ten gościu ale na mnie patrzył z pogardą bo ubrany byłem w robocze a on pan magister ale jak sobie potem pomyślałem to aż mi go się żal zrobiło.Na koniec zabrałem pilota i dopiero mogłem sprawdzić parametry
.
. Niewiem jaki iloraz inteligencji miał ten gościu ale na mnie patrzył z pogardą bo ubrany byłem w robocze a on pan magister ale jak sobie potem pomyślałem to aż mi go się żal zrobiło.Na koniec zabrałem pilota i dopiero mogłem sprawdzić parametry
.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
Ja mam troszkę inną ciekawostkę... Dlaczego portal klimatyzacji zamienił się w tak bardzo komercyjny i bezsensowny portal... Reklamują się w gazetach że niby portal branżowy... żeby znaleźć interesującą mnie frazę musiałem przebić się przez gąszcz reklam i świecących banerów.. wtf?? Rozumiem że każdy musi zarabiać ... ale BEZ PRZESADY !!! Co o tym sądzicie ? Mam rację czy jestem w błędzie ?
)