Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jaka temperatura z kratek nawiewu kia carnival

6 Odpowiedzi, 14308 Wyświetleń

roberto12

2009-06-18, 17:32:09
Nowy użytkownik
Prosze o odpowiedź na dwa pytania:
Czy w Kia Carnival temperatura przy właczonej klimatyzacji (przy zamkniętym obiegu powietrza) z przodu 6,5 stopnia jest dobra.

Kiedy właczyłem nawiewy w tylnej części kabiny temperatura z kratki z przodu wynosiła 8 stopni, a z tylnych kratek pod sufitem wiało 9-10 stopni.
Temperatura na zewnątrz +27 stopni.

Pytam się dlatego że miałem wymienianą rurkę przy osuszaczu i wydaje mi sie że wcześcniej( przed awarią- przetarta rurka) wiało chłodniej.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-06-18, 17:32:48 przez roberto12.)
  • Odpowiedz

mt

2009-06-18, 17:38:36
Użytkownik
Raczej nie jest źle, ale czy ilość czynnika jest prawidłowa?
  • Odpowiedz

awax

2009-06-18, 17:50:37
Top użytkownik
mt napisał(a):Raczej nie jest źle, ale czy ilość czynnika jest prawidłowa?
Skąd niby właściciel autka ma wiedziec czy ilośc czynnika prawidłowa???????
  • Odpowiedz

roberto12

2009-06-18, 19:26:22
Nowy użytkownik
No właśnie , w maju przy corocznej obsłudze stałem przy serwisancie i widziałem ile wtłoczył. Później jak kontrolował temperaturę przy kratce to wynosiła 3 stopnie , ale wtedy na dworze było poniżej 20 stopni.
Rurkę naprawiałem w innym zakładzie i nie było mnie przy tym.
  • Odpowiedz

awax

2009-06-18, 20:00:56
Top użytkownik
No cóż ,musisz po prostu serwisowac autko w zakładzie któremu ufasz.Rzadko się zdarza aby w profesjonalnym serwisie Klient mógł uczestniczyc w naprawie stojąc nad głową mechanika.To chyba naturalne biorac pod uwagę,że często jest tam kilka samochodów innych Klientów za które serwis odpowiada.
Myślę,że temperatury są do przyjęcia przy 27 na zewnątrz i pracy silnika na postoju na wolnych obrotach.Więcej bez bezpośredniego sprawdzenia nie da się odpowiedziec.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

roberto12

2009-06-19, 08:04:50
Nowy użytkownik
awax napisał(a):No cóż ,musisz po prostu serwisowac autko w zakładzie któremu ufasz.Rzadko się zdarza aby w profesjonalnym serwisie Klient mógł uczestniczyc w naprawie stojąc nad głową mechanika.To chyba naturalne biorac pod uwagę,że często jest tam kilka samochodów innych Klientów za które serwis odpowiada.
Myślę,że temperatury są do przyjęcia przy 27 na zewnątrz i pracy silnika na postoju na wolnych obrotach.Więcej bez bezpośredniego sprawdzenia nie da się odpowiedziec.
Pozdrawiam
Dzieki za odpowiedź. Faktycznie, najlepiej sprawdzi się najlepiej w trasie.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa