Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jaka temperatura z kratek nawiewu kia carnival

6 Odpowiedzi, 13473 Wyświetleń

roberto12

2009-06-18, 17:32:09
Nowy użytkownik
Prosze o odpowiedź na dwa pytania:
Czy w Kia Carnival temperatura przy właczonej klimatyzacji (przy zamkniętym obiegu powietrza) z przodu 6,5 stopnia jest dobra.

Kiedy właczyłem nawiewy w tylnej części kabiny temperatura z kratki z przodu wynosiła 8 stopni, a z tylnych kratek pod sufitem wiało 9-10 stopni.
Temperatura na zewnątrz +27 stopni.

Pytam się dlatego że miałem wymienianą rurkę przy osuszaczu i wydaje mi sie że wcześcniej( przed awarią- przetarta rurka) wiało chłodniej.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-06-18, 17:32:48 przez roberto12.)
  • Odpowiedz

mt

2009-06-18, 17:38:36
Użytkownik
Raczej nie jest źle, ale czy ilość czynnika jest prawidłowa?
  • Odpowiedz

awax

2009-06-18, 17:50:37
Top użytkownik
mt napisał(a):Raczej nie jest źle, ale czy ilość czynnika jest prawidłowa?
Skąd niby właściciel autka ma wiedziec czy ilośc czynnika prawidłowa???????
  • Odpowiedz

roberto12

2009-06-18, 19:26:22
Nowy użytkownik
No właśnie , w maju przy corocznej obsłudze stałem przy serwisancie i widziałem ile wtłoczył. Później jak kontrolował temperaturę przy kratce to wynosiła 3 stopnie , ale wtedy na dworze było poniżej 20 stopni.
Rurkę naprawiałem w innym zakładzie i nie było mnie przy tym.
  • Odpowiedz

awax

2009-06-18, 20:00:56
Top użytkownik
No cóż ,musisz po prostu serwisowac autko w zakładzie któremu ufasz.Rzadko się zdarza aby w profesjonalnym serwisie Klient mógł uczestniczyc w naprawie stojąc nad głową mechanika.To chyba naturalne biorac pod uwagę,że często jest tam kilka samochodów innych Klientów za które serwis odpowiada.
Myślę,że temperatury są do przyjęcia przy 27 na zewnątrz i pracy silnika na postoju na wolnych obrotach.Więcej bez bezpośredniego sprawdzenia nie da się odpowiedziec.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

roberto12

2009-06-19, 08:04:50
Nowy użytkownik
awax napisał(a):No cóż ,musisz po prostu serwisowac autko w zakładzie któremu ufasz.Rzadko się zdarza aby w profesjonalnym serwisie Klient mógł uczestniczyc w naprawie stojąc nad głową mechanika.To chyba naturalne biorac pod uwagę,że często jest tam kilka samochodów innych Klientów za które serwis odpowiada.
Myślę,że temperatury są do przyjęcia przy 27 na zewnątrz i pracy silnika na postoju na wolnych obrotach.Więcej bez bezpośredniego sprawdzenia nie da się odpowiedziec.
Pozdrawiam
Dzieki za odpowiedź. Faktycznie, najlepiej sprawdzi się najlepiej w trasie.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa