Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

regulator bezpośrdniego działania

8 Odpowiedzi, 8647 Wyświetleń

zarzak78

2009-06-23, 12:16:15
Nowy użytkownik
witam,
czy ktoś może mi napisać ile mniej więcej kosztuje i jak działa regulator bezpośredniego działania na kanale wentylacyjnym zapewniający stały układ ciśnień niezależnie od zapchania filtrów.
  • Odpowiedz

cool-went

2009-06-23, 17:53:15
Użytkownik
ja nie spotkałem się z określeniem " regulator bezpośredniego działania" może chodzi Ci o regulator stałego przepływu - jeśli tak to regulują one przepływ niezależnie od ciśnienia możesz sprawdzić u producentów SMAY, TROX itd.
  • Odpowiedz

zarzak78

2009-06-23, 18:06:04
Nowy użytkownik
tak koleś napisał w opisie do projektu
  • Odpowiedz

cool-went

2009-06-23, 18:13:00
Użytkownik
a specyfikację i dobory jakieś w opisie projektu są czy "koleś" (czytaj projektant) dał tylko rzut
  • Odpowiedz

zarzak78

2009-06-23, 18:21:41
Nowy użytkownik
dał tylko projekt budowlany bez specyfikacji i napisał w opisie to co pisałem
  • Odpowiedz

mechgrom

2009-06-23, 19:06:08
Nowy użytkownik
Z tego co mi się kiedyś o uszy obiło regulator bezpośredniego działania jest to jakiś regulator, który działa bez energii pomocniczej. Może to coś pomoże w poszukiwaniach. Niestety mogę się mylić.

Przed chwilą znalazłem coś takiego na temat zasady działania na stronie producenta, którego nazwa już padła w tym wątku:
"Swobodnie poruszająca się przegroda przepustnicy regulowana jest siłami aerodynamicznymi tak, że nastawiona wartość przepływu jest utrzymywana w sposób stały w całym zakresie różnicy ciśnienia. Nastawa wymaganego natężenia przepływu dokonywana jest wskaźnikiem na zewnętrznej skali."
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-06-23, 19:15:33 przez mechgrom.)
  • Odpowiedz

cool-went

2009-06-24, 03:38:08
Użytkownik
mechgrom napisał(a):Z tego co mi się kiedyś o uszy obiło regulator bezpośredniego działania jest to jakiś regulator, który działa bez energii pomocniczej. Może to coś pomoże w poszukiwaniach. Niestety mogę się mylić.

Przed chwilą znalazłem coś takiego na temat zasady działania na stronie producenta, którego nazwa już padła w tym wątku:
"Swobodnie poruszająca się przegroda przepustnicy regulowana jest siłami aerodynamicznymi tak, że nastawiona wartość przepływu jest utrzymywana w sposób stały w całym zakresie różnicy ciśnienia. Nastawa wymaganego natężenia przepływu dokonywana jest wskaźnikiem na zewnętrznej skali."
kolego to co opisujesz to jest właśnie CAV
  • Odpowiedz

cool-went

2009-06-24, 03:39:18
Użytkownik
zarzak78 napisał(a):dał tylko projekt budowlany bez specyfikacji i napisał w opisie to co pisałem
jeśli masz rzut w wersji elektronicznej to mogę obejrzeć i mam nadzieję że pomóc.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa