Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Lodówka do mieszkania!!! - Ważne

8 Odpowiedzi, 9172 Wyświetleń

kuba83

2009-07-08, 22:31:54
Użytkownik
Witam Szanownych chłodników

Mam problem z wyborem lodówki do mojego mieszkania... :-p, kurcze za dużo produktów na rynku :-))), co za model radzicie ? Mam do przeznaczenia 2500 PLN (maximum), czy ma to być lodówa tradycyjna czy tzw. NO FROST???? Macie jakieś marki zaufane, Proszę o poradę :-))))

PS: Kolo ze sklepu doradził mi LG typ: NO FROST, powiedział że to mega potentat na rynku w produkowaniu lodówek NO FROST :-D, co wy na to ????

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi
  • Odpowiedz

łysy45

2009-07-09, 13:25:54
Użytkownik
ZWYKŁA WHIRLPOOL zwykły termostat zadna no frost mniej prądu i tańsza ewentualna naprawa
  • Odpowiedz

radekklimat

2009-07-09, 21:08:09
Moderator
za te kase to tylko Bosch i tez nie mniej jak 2 tysie,zadne włoskie, zadne polskie ani szwedzkie jak chcesz dobra to kup tej firmy co ci napisałem a te LG to niech sobie w d wsadzi
Udanych zakupów
  • Odpowiedz

kuba83

2009-07-10, 07:29:52
Użytkownik
Dziekuję za podpowiedzi :-)))

Do Pana Radka: Cholera też bym kupił Boscha ale są strasznie drogie, mówię o takich co mi sie podobają :-))), a czy warte jest kupowanie tego NO FROST w przypadku Boscha???

Dziekuję jeszcze raz i pozdrawiam
  • Odpowiedz

coolmaker1

2009-07-10, 14:43:28
Zaawansowany użytkownik
Kilka spostrzeżeń.System no frost ma jedną "wadę"wysusza produkty,więc musisz pamiętać o szczelnym zamknięciu niektórych produktów np ser żółty,wędlina.Główną zaletą jest równomierne schłodzenie komory chłodziarki.A co do orygilnalności BOSCHA to bym przemilczał.W sumie to co by nie kupić to ITALY.Lodówka z dwoma sprężarkami , śpisz spokojniej w razie awarii.
  • Odpowiedz

elektromechanik

2009-07-10, 19:15:06
Zaawansowany użytkownik
Weź kol. buteleczkę po piwie zakręć między lodówkami i tę kup.

Żadne najdroższe. Wszystkie są robione na tę samą nutę > kup kliencie kup<.

Różnica ceny to tylko różnica firmy firmującej produkt.
Jakieś 2 mc temu ludziska wyrzucili 3 letniego BOSCHA dziura w parowniku schładzarki. Czasem zdarza się dziura w wewnętrznym skraplaczu ( rurki przygrzane do bocznych ścianek ) i w tym przypadku to można sobie jeszcze pokombinować ale w parowniku ukrytym za tylną ścianą schładzarkiSad i
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-07-10, 19:16:34 przez elektromechanik.)
  • Odpowiedz

radekklimat

2009-07-10, 20:17:55
Moderator
tam gdzie ja pracuje naprawiamy rowniez lodowki i na powiedzmy 100 napraw rocznie boscha trafiaja sie 5 a reszta to włoszczyzna, ruskie i polskie wiec dlatego mam takie zdanie natomiast trafiła nam sie lodowka bosch z gornej połki(klient dał za nia ok 3500 zŁ) i wiezcie mi jakosc jej wykonania bije na łeb nawet te za 2000 whirpoole, zanussi itp a uszkodził sie w niej jakis czujnik
pozdrawiam
  • Odpowiedz

łysy45

2009-07-27, 14:23:41
Użytkownik
on kupił juz lodówkę trzy tygodnie temu następny idzie na experta
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa