Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

PROTEST !

21 Odpowiedzi, 18586 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

Artic

2009-08-06, 22:34:06
Zaawansowany użytkownik
Witam

Dziś wróciłem na forum po małej przerwie. Z nowymi siłami, nowym doświadczeniem z nowymi pomysłami. No i niestety spodkała mnie nie miła niespodzianka. Przed moim zejściem z forum na jakiś czas zauważyłem pewne zachowania niektórych(wiemy o kogo chodzi) użytkowników, które maja na celu ośmieszenie, podważenie wiedzy i wywoływanie kłotni i sfar na forum. I osobiście mnie jak i wiekszości Expertów strasznie to drażni i irytuje. Zaczynaliśmy tworzyć to forum, rozkręcaliśmy je, działamy dalej aktywnie, ale w takiej wersji tak teraz jest to dla mnie osobiście nie do przyjecia. Tak nie można, poprostu w pewnym momencie się zastanawiam po co pisać posty jak są jacyś pseudo fachowcy którzy i tak napisza jakąś głupote przy krtórej będą się upierać.
Chcemy być poważni to poważnie do tego podejdźmy!!!!

Ustanowmy moderatorów to powinno powstrzymać dalszy upadek kulturalno-fachowy NASZEGO FORUM

MAM WIELKĄ NADZIEJE ŻE RODZINA EXPERTÓW (BEZ TYCH SZTUCZNYCH) DOŁACZY SIĘ DO MOJEGO PROTESTU.

WIELKA PROŚBA DO ADMINA
<<<<ZRÓBMY W KOŃCU PORZĄDEK ! ! ! ! ! ! ! ! !>>>>>>>>>
Doświadczenie stworzyło sztukę, brak zaś doświadczenia - przypadek .... A prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn. Arystoteles

radekklimat

2009-08-07, 04:37:38
Moderator
Sie masz Artic
Z urlopu wrociłeś?

admin

2009-08-07, 12:34:19
Gość
Witam

Niektóre wypowiedzi "znanych" użytkowników też nam się nie podobają, ale forum służy do swobodnego wypowiadania się i wyrażania swojej opinii i wiedzy na dany temat, Admin nie może ingerować w wypowiedzi osób nawet jak to są bzdury i nie mogę zbanować użytkownika dlatego że ma małą wiedzę.

Aby ograniczyć użytkownikom "darmowego" tytułu EXPERTA pracujemy nad systemem wystawiania sobie na wzajem ocen i znaczków "POMÓGŁ" - na tej zasadzie będzie wyłaniany ekspert instalacyjny.

Proszę o chwilkę cierpliwości i ewentualne propozycje pomocy, jak tu ograniczyć "Cwaniaków"

Bardzo dziękuje za pomoc :-)))

Pozdrawiam Admin

radekklimat

2009-08-07, 19:11:16
Moderator
wolnosc słowa jak najbardziej, zwłaszcza, ze wypowiedziałem sie kilka razy na elektrodzie i jakies upomnienia mi wysyłaja, ze nie po polsku, ze brzydko pisze
a jak mam pisac ładnie jak tam niektorzy bzdury pisza az sie płakac chce

dominik486

2009-08-07, 19:16:32
Zaawansowany użytkownik
No cóż ciekawe co z Naszym "Jasiem" się stało, bo nagle przestał być aktywny Wink
A może chce nas wycyckać i rzeczywiscie zmienił login, tez nie prawda bo nawet gdyby zmienił to by był najbardziej aktywnym, wiec co do ch...ry się z nim, stało, chyba nie zmądrzał w parę dni...

elektromechanik

2009-08-07, 19:46:48
Zaawansowany użytkownik
radekklimat napisał(a):wolnosc słowa jak najbardziej, zwłaszcza, ze wypowiedziałem sie kilka razy na elektrodzie i jakies upomnienia mi wysyłaja, ze nie po polsku, ze brzydko pisze
a jak mam pisac ładnie jak tam niektorzy bzdury pisza az sie płakac chce
DOKŁADNIE

Na elektrodzie pisałem co nieco ( a nawet swego czasu sporo ). Z racji że kiedyś zajmowalem się przezwajaniem silników, naprawą ( a nawet wytwarzaniem nowych ) spawarek, naprawą agregatów prądotwórczych itp. Ale prawie całkowicie zaprzestałem. Ci co nasłuchali się lub naczytali różnych teorii są najlepszymi < czytaj najwięcej piszącymi > fachowcami od tych spraw. A z takim co coś tam w oparciu o forum zmajstrował to już nie pogadasz.
Panowie moderatorzy ( oczywiście nie wszyscy ) tolerują takich byle by mieli >ładny< charakter pisma. Natomiast Ci co coś piszą konkretnego są przez nich napiętnowani > nie możesz być mądrzejszy od nich<.

Co do EXPERTÓW to moim zdaniem powinni być >mianowani przez Expertów zasłużonych dla forum wiedzą, cennymi i fachowymi radami widać ich na forum jak na dłoni.

To jest moje zdanie.

Co do Jasia te pewnie się z nas teraz > chicha< że narobił zamętu i prawie kłótni. Na dodatek nie mając prawie pojęcia o chłodnictwie został EXPERTEM.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-08-07, 19:51:07 przez elektromechanik.)

byniom

2009-08-07, 19:57:55
Moderator
Panowie dajcie spokój skoro ktoś chce mieć status expaerta to niech sobie ma. Klienci nas ocenią
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać

barbie

2009-08-08, 19:55:10
Top użytkownik
proponuje przznawac tytul eksperta ludziom po szkole chlodniczej i 30 letniej praktyce.

byniom

2009-08-08, 19:57:40
Moderator
Proponuje zlikwidować wszystkim statusy Big Grin

elektromechanik

2009-08-08, 21:07:09
Zaawansowany użytkownik
byniom napisał(a):Proponuje zlikwidować wszystkim statusy Big Grin
I to byłoby chyba ( moim zdaniem ) najlepsze wyjście. Jeśli już to co honorować ludzi z wiedzą i służących pomocą to tak jak koledzy sugerowali funkcją pomógł. I moim zdaniem to jest bardziej rzucające się w oczy i budzące szacunek niż jakieś tam TYTUŁY.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-08-08, 21:08:19 przez elektromechanik.)

dominik486

2009-08-09, 08:04:50
Zaawansowany użytkownik
Dokładnie, jestem za. Jeżeli każdy zarejstrowany mogłby przyznawac cos w stylu "pomogł" to byłoby duzo duzo lepiej Wink

byniom

2009-08-09, 08:32:53
Moderator
A ja jestem za zniesieniem wszelkich oznaczeń kto jest kto .

awax

2009-08-09, 11:44:15
Top użytkownik
Ja z kolei będę musiał sam te splity montować,bo jasio uciekł po mojej propozycji zlecenia mu tych montaży.
Co do statusu eksperta to nie sądzę aby na anonimowym forum możliwe byłoby znalezienie "złotego środka".Nie jest to problemem dla stałych użytkowników forum,jednak początkujący moga czasem wierzyć w porady pseudoekspertów i narobić niezłego bałaganu.
Pozdrawiam

elektromechanik

2009-08-09, 12:15:55
Zaawansowany użytkownik
awax napisał(a):Ja z kolei będę musiał sam te splity montować,bo jasio uciekł po mojej propozycji zlecenia mu tych montaży.
Co do statusu eksperta to nie sądzę aby na anonimowym forum możliwe byłoby znalezienie "złotego środka".Nie jest to problemem dla stałych użytkowników forum,jednak początkujący moga czasem wierzyć w porady pseudoekspertów i narobić niezłego bałaganu.
Pozdrawiam
Dokładnie.

Początkujący powinni mieć oparcie na tym forum od doświadczonych fachowców. Jeśli zadadzą konkretne pytanie czy zwrócą się o pomoc z konkretnym problemem powinni dostać konkretną odpowiedź.

Jednak prowadzący bezsensowną a nawet głupią czasami polemikę >głupio-mądrego Jasia<powinni po ostrzeżeniu być blokowani przez moderatorów.

Co do nominacji to uważam tak jak kol. >byniom< że nie powinno być żadnych ale jeśli ktoś się uprze to tylko ( pomógł).

Co do wiedzy poszczególnych forumowiczów - ktoś mający trochę pojęcia na temat chłodnictwa szybko oceni po postach i radach ich wiedzę.

Artic

2009-08-09, 21:35:56
Zaawansowany użytkownik
patusX zgadzam się. ale czasami to żal człowiekowi że my tworzymy coś a jakiś debil to niszczy. myśle że mianowanie expertów powinno odbywać się tylko za pośrednictwem admina. reszta na forum nie powinna mieć tytułów. wtedy unikniemy sytuacji gdy ktoś bez wiedzy bedzie udzielał porad.

a co myślicie o moderatorach poszczególnych działów???

PS
pozdrawiam Radziu Big Grin właśnie pare dni temu wróciłem trochę maszowsza trochę kujaw jeziorko piwko i brak komputera wymarzony urlop. Polecam
Doświadczenie stworzyło sztukę, brak zaś doświadczenia - przypadek .... A prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn. Arystoteles

byniom

2009-08-10, 04:45:02
Moderator
Kiedy przyszedłęm na to forum pierwszy raz to po przeczytaniu kilku postów wiedziałęm kkto jakie ma umiejętności i wiedzę więc gdy ktoś jest rozgarnięty i potrzebuje konkretnej odpowiedzi to w moment się dowie kto jest doświadczonym chłodniarzem.

PS Artic masz fajnie bo ja to piwko tylko wieczorkiem mogę Big Grin

barbie

2009-08-10, 05:24:52
Top użytkownik
lepszy poziom jest na >>REKLAMA<< tam czubkow

Fujitsu Szczecin

2009-08-10, 06:03:25
Top użytkownik
Witam

Powiem Wam że jak dostałem EXPERTA to poczułem się wyróżniony, ale po chwili też obciążony. Ten tytuł jak i inne zobowiązują, narzucają dużą odpowiedzialność za to co się mówi i robi. W moim przypadku efekt jest odwrotny, nie czuje się Expertem. Więcej się częściej przyglądam niż uczestniczę w dyskusjach. Po prostu nie zawsze jestem pewien swoich odpowiedzi, a EXPERT powinien być nieomylny. Nie raz pisuje swoje wypociny na podobnym forum i tam mam status BYWA OD CZASU DO CZASU. Spokojnie podchodzę sobie do dyskusji. Zawsze na forach też nie jestem anonimowy, myślę że to wystarczy żeby potwierdzić wiarygodność.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?

dominik486

2009-08-15, 18:21:15
Zaawansowany użytkownik
Ciebie stac, to nie oznacza ze zamontowałes te wszystkie splity i wyjechałes na wakacje, a w zimie co, myslisz ze tez tyle zlecen dostajesz??
Ja juz nie bede wchodził z tobą w dyskusje bo to bez sensu...
A od papieza sie odp..... niewierny ty jeden..!!
xD

Tadeusz4321

2009-08-16, 14:24:47
Top użytkownik
Jasio napisał(a):A kto mówi, że mój wyjazd na wakacje ma związek z montażem splitów?
PS Twierdzisz, że papież jest nieomylny?
jaś fasola trochę inaczej

admin

2009-09-01, 07:16:45
Gość
Witam!
Myślę, że w tym temacie nie można już więcej dodać. ZAMYKAM

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa