Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

DO ADMINA

15 Odpowiedzi, 13847 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

awax

2009-08-17, 07:38:42
Top użytkownik
Witam
Z przykrością muszę zauważyć,że to co ostatnio obserwujemy na forum juz nie tylko jest bezsensowne,ale staje się niesmaczne.
Odnoszę wrażenie,że ktoś usiłuje sprowadzić to Forum do poziomu rynsztoku .
Pozdrawiam

elektromechanik

2009-08-17, 07:53:06
Zaawansowany użytkownik
Nikt z nas nie jest święty. Każdemu zdaza się napisać bzdurę, popełnić gafę czy nawet komuś >dogryźć< mając rację czy nie ale jakoś do niedawna wszyscy na tym forum się w miarę kulturalnie dogadywali.

Było tu poco zajrzeć i otrzymać pomoc i komuś pomóc. - moim zdaniem ( ale chyba nie tylko ). W tej chwili to jak się kliknie >klimatyzacja<to komputer się buntuje.

Moim zdaniem to brak moderatorów. Na inny forach to taki JASIO wyleciałby po kilku postach w w tym stylu.
Pozdrawiam wszystkich którym na tym forum i jego jakości zależy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-08-17, 07:54:46 przez elektromechanik.)

Artic

2009-08-17, 08:01:22
Zaawansowany użytkownik
popieram wyżej wymienionych.
Doświadczenie stworzyło sztukę, brak zaś doświadczenia - przypadek .... A prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn. Arystoteles

Fujitsu Szczecin

2009-08-17, 08:41:15
Top użytkownik
Witam

Nie czujcie się tacy bez winy, po części sami stworzyliście Jasia. Zobaczcie jak traktujecie ludzi którzy źle lub nie fachowo wypowiedzieli w postach. Sami też często nie używacie branżowego języka i mylicie zjawiska. Podchodzicie do forumowiczów z agresją i myślicie że to ich odstraszy, dla niektórych to pożywka i Oni sprowadzają Was do swojego poziomu a nawet ukazują jakie z Was zwykłe chamstwo i prostactwo wychodzi. Ja bym powiedział tak, prawda w oczy kole a agresja tworzy agresje. Myślę że to nie Jasio tylko Wy okaleczyliście to forum i długo będzie lizało się tych ran zanim powróci do starej świetności.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?

tommatiz

2009-08-17, 09:09:56
Moderator
Mi też brak słów odnośnie ostatnich dni na forum. Jak ma się czuć ktoś nowy kto wejdzie na forum???? Wszyscy jesteśmy temu winni że wdawaliśmy się w niepotrzebne potyczki słowne ale to nie czas płakać nad rozlanym mlekiem, trzeba wziąć się w garść i wszystko naprawić z Adminem na czele. Jestem w stanie jako pierwszy poddać się analizie WSZYSTKICH moich postów napisanych na tym forum i wykasowanie mi punktów które "niesłusznie" zarobiłem. Do dnia dzisiejszego nie miałem większych starć na forum prócz jednego małego zajścia a tylko wspominam dziękowanie za moje porady. Użytkownicy musieli też pozytywnie zauważyć moje działanie na forum skoro mam 6xpomógł. DLATEGO JAKO PIERWSZY MOGĘ PODDAĆ SIĘ SZCZEGÓŁOWEJ ANALIZIE MOJEGO DOTYCHCZASOWEGO KONTA NA FORUM KLIMATYZACJA.PL . Mam nadzieję że skłoni to admina do prześwietlenia pewnej osoby o której nie będę pisał kto to bo wszyscy wiemy i wyciągnięcie konsekwencji. Niech to forum będzie dla Wszystkich pomocne i uczące a nie obrażliwe i poniżej jakich kolwiek oczekiwań. Myślę że sam Admin chce mieć forum na najwyższym poziomie kulturalnym i fachowym. Staję jako pierwszy do prześwietlenia. Pozdrawiam

ziras

2009-08-17, 13:01:16
Nowy użytkownik
Witam, a może spisać klilka zasad forum, których naruszenie spowoduje zbanowanie, np.:
1. używanie słów obelżywych...,
2. tworzenia postów nic nie wnoszących, a służacych jedynie do nabijania licznika,
itd.

W innym temacie - podniesienie licznika do "500" na średniozaawansowanego powoduje moim zdaniem tylko zwiększenie ilości bezsesnsowych postów-śmieci.
Proponuję usunięcie tytułów, a ewentualnie zastąpienie ich ilością postów.
"pomógł" powinien zostać.
Pozdrawiam,
ziras
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-08-17, 13:04:17 przez ziras.)

łysy45

2009-08-17, 13:17:39
Użytkownik
z tymi pomógł nic nie wyjdzie bo jak widac znajdzie się dwóch i będą sobie nabijac pomógł albo trzeba zrobic tak by było widac ze dana osoba przyznała pomógł i będzie sprawa jasna kto komu i dlaczego i nie powinno byc żadnych punktów za ilośc odpowiedzi tylko pomógł

elektromechanik

2009-08-17, 14:30:01
Zaawansowany użytkownik
Jak już pisałem >nikt z nas nie jest ŚWIĘTY. Każdy ma jakieś ( mniejsze lub większe grzechy ). Jest jednak jakaś granica. Jeśli już mamy być <prześwietlani> to niema sprawy ja też godzę się na to - byle byłoby jak dawniej - co nie znaczy ze nie chcę aby było lepiej. Przydałoby się też z 2 lub 3 moderatorów którzy by choćby od czasu do czasu zerknęli na forum i sprawdzili co się tu dzieje. Sam ADMIN nie będzie wertował wszystkich działów i postów.

Z tym pomógł to nie taka głupia sprawa. Widać kto co pisze i ile a ile ma pomógł. Na innych forach to funkcjonuje i jakoś chyba pomaga. Mogą się jakieś nieprawidłowości trafić ale tych do końca nigdy nie da się uniknąć i na pewno będą mniejszym złem niż te które w tej chwili mają miejsce.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-08-17, 14:34:51 przez elektromechanik.)

Fujitsu Szczecin

2009-08-17, 16:57:39
Top użytkownik
Witam

Powiem Wam tak, żeby komuś pomagać nie trzeba tego robić za cukierka. Nikt tu nie będzie nikogo rozliczać ani prześwietlać za ,,pomógł'' to jest bez celu. Tommatiz jesteś starym wyjadaczem a nieraz wydaje mi się że nie czujesz się dowartościowany. Po co w ogóle jakiekolwiek oceny i licznik postów. Każdy daje coś od siebie na tyle ile może i rozumie i to jest fajne. Spontaniczne odpowiedzi na tematy branżowe więcej pomogły niż naukowe dyskusje na temat kto co umie, jaką szkołę skończył i ile powiesił klim. Najgłupsze dla mnie jest kontynuowanie postów na temat cen za montaże i tym podobnych. Jeżeli ktokolwiek zada głupkowate pytanie to go trzeba ,,ignorować'' a nie linczować publicznie. Jeżeli już odpowiemy na pytanie a okaże się że gość jest nie wdzięczny lub zupełnym laikiem, zawsze można odpowiedzi usunąć a w ostateczności gościa zbanować. Najbardziej nie mogę zrozumieć prostactwa jakim się wykazali niektórzy zacni i poważani forumowicze.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?

elektromechanik

2009-08-17, 17:31:25
Zaawansowany użytkownik
PANOWIE zakończmy te dywagacje i spory.
ADMIN już sprawę rozwiązał a jak będziemy dalej roztrząsać sprawy takich JASIÓW to w końcu znów zejdziemy na >psy< z postami a właściwe tematy forum zejdą na plan dalszy a co gorsz znów może dojść do >przepychanek.

Przypomnijmy sobie dobre czasy tego forum i wróćmy do takich relacji między nami.

POZDRAWIAM

dominik486

2009-08-17, 19:22:34
Zaawansowany użytkownik
Zdecydowanie popieram Was w wypowiedziach ze sami jestesmy sobie winni.
Sam tez nie byłem aniołkiem i sie do tego przyznaje.
Wdałem sie w dyskusję z sami wiemy kim ale pozniej sie opamietałem i tak jak wiekszosc z Was koniec z takimi "przepychankami"
Gdyby było z 3 moderatorów tego forum to byłoby zupełnie inaczej.
Najlepiej byłoby załozyc forum "dla wszystkich" i cos w stylu "porady" i jakby sie ktos pluł lub zle badz tez sprzecznie wyrazał zostałby zbanowany.

monterod2002

2009-08-17, 19:41:19
Zaawansowany użytkownik
Ja jak przybyłem na to forum to byłem wyśmiewany. Potem uświadomiony że są granice pomocy … dostosowałem się. Wiecie co nie rajcuje mnie to więc zastanawiam się nad odejściem .
Pozdrawiam i żegnam może kiedyś się odezwie jak wszystko wróci do normy.
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/

ziras

2009-08-18, 04:18:11
Nowy użytkownik
r12 jeżeli Twój honor jest przez "ch" to gratuluję.

boryspol

2009-08-27, 20:41:05
Użytkownik
awax napisał(a):Witam
Z przykrością muszę zauważyć,że to co ostatnio obserwujemy na forum juz nie tylko jest bezsensowne,ale staje się niesmaczne.
Odnoszę wrażenie,że ktoś usiłuje sprowadzić to Forum do poziomu rynsztoku .
Pozdrawiam
Tak naprawdę to nie wiem o co wam chodzi ?
awax zamącił kijem w mrowisku, a wy wszyscy podgrzewacie atmosferę rozmowy (nie wiadomo o czym).
Forum jest OK, a "czarna owca" wszedzie sie znajdzie.
Badźcie dobrymi , życzliwymi chłodziarzami i badzie nam wszystkim tu dobrze Smile
Kupuję tylko polskie artykuły w polskich sklepach. Chciałbym też montować tylko polskie urządzenia.

admin

2009-09-01, 07:14:24
Gość
Witam!
Myślę, że w tym temacie nie można już więcej dodać. ZAMYKAM

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa