Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Rożnice miedzy klimatronikiem w benzynie a dieslu

6 Odpowiedzi, 6342 Wyświetleń

jackq

2007-05-17, 03:36:07
Nowy użytkownik
Witam,
chce sobie zamontowac klimatronika w moim audi a3. Mam okazje kupic tanio kompletna klime z 1,8 benzyny, ja mam zas diesla 1.9tdi z 98r.
Pytanie, co mi nie spasuje. Co bede musial dokupic lub wymienic.
Z tego co sie dowiedzialem od handlarza to łapa silnika jest taka sama. Za to podobno intalacja elektr. jest inna (mam juz na oku kompletna inst. z diesla), sprężarka tez chyba jest na inny pasek (bede chcial ja zamienic na wersje z diesla albo pokombinowac z paskiem jesli sie da?), wentylatory sa podobno w benz. mniejsze jak w dieslu, zreszta wentylatora wlasnie mi brakuje, czy da sie dokupic sam tylko maly wiatrak i jakos go domontowac w puste miejsce obok duzego wiatraku? No i sterownik wentylatorow, trzeba kupowac inny czy wystarczy taki jak teraz jest, a moze i nie ma, nie wiem jak to jest ze zwyklymi nawiewami... ?
To tyle, jesli ktos zna jakies roznice, ma jakies rady co z tym fantem zrobic, bede bardzo wdzieczny.

Oczekuję na Waszą pomoc.
Z góry dzięki. :grin:

Zaznacze, ze ja tego montowal nie bede tylko mechanior, ja mam mu dac wszystko pasujace a on to wlozy. Twierdzi, ze umie.

senior

2007-05-17, 18:47:06
Zaawansowany użytkownik
po prostu kup sobie klimę od diesla, za dużo przeróbek, a jeśli już chcesz to popatrz na klimę w samochodzie z benzyną i porównaj
  • Odpowiedz

jackq

2007-05-17, 20:18:51
Nowy użytkownik
jakbym mial mozliwosc kupic kompletna klime od diesla to bym kupil. niestety ciezko znalezc w dobrej cenie i musze kombinowac.
dlatego prosze o pomoc i rady co musze zmienic zeby pasowalo z benzyny
  • Odpowiedz

Rovero

2007-05-17, 22:12:46
Nowy użytkownik
Lapa pod kompresor jest inna, elektryka nie koniecznie. Reszta jest taka sama, Gdybys mial problemy z zamontowaniem napisz, moge udzielic pomocy. Pozdrawiam
  • Odpowiedz

jackq

2007-05-26, 18:43:56
Nowy użytkownik
łape kupiłem z diesla, zastanawiam sie czy samemu to montowac czy lepiej oddac komus. trzeba gorna czesc deski rozdz tez sciagac czy tylko dolne? i konsole srodkowa?
  • Odpowiedz

senior

2007-05-27, 19:50:32
Zaawansowany użytkownik
najlepiej zamontuj ile możesz sam, resztę zostaw tym, co się na tym znają, ewentualnie poprawią , zaoszczędzisz pieniądze bo czas kosztuje, zarazem poznasz trochę dokładniej na czym to polega pozdro
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa