Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

[Wawa] Szukam montażysty

7 Odpowiedzi, 7193 Wyświetleń

mpwt

2007-05-27, 23:04:15
Nowy użytkownik
Witam

Mam zamiar zamontować klimatyzator. Z tego co się orientuję to Akai nie jest najgorszym wyborem. Chodzi o model o mocy chłodniczej mniej więcej 2,6kW. Teoretycznie powinno wystarczyć na 45m2.

Czy ktoś może polecić montażystę w Warszawie? Dobrze by było żeby koszt montażu nie stanowił takiej samej kwoty jak samo urządzenie.

Dzięki za pomoc i pozdrawiam.
  • Odpowiedz

drake

2007-05-30, 23:30:50
Nowy użytkownik
Najgorszym nie jest, cena jego to 1000 z haczykiem jaka cena taka jakość.
Co do montażu to kicha bo kupić porządny sprzęt za jakieś 50K i montować nim splity za 1000 zł to pomyłka.
Ale jest alternatywa przyjdzie Pan "Kaziu" powie dla mnie to małe piwo przed śniadaniem zainkasuje 200 zł i split powieszony, a to że kompresor na drugi sezon nadaje się do śmietnika to nieważne.
A cena tego kompresora jest większa niż cały zestaw, też nie ważna.
Ważne że było tanio zamontowane.
  • Odpowiedz

Bartek-Lodz

2007-05-31, 20:19:10
Nowy użytkownik
Z tego co wiem jak kupisz w leroju to montaż masz za 500 zł - co do fachowców typu Pan Kazio to bym się wystrzegał - i nie chodzi już o sam fakt, że tylko przedmuchają układ bez jego uprzedniego próżniowania - bo to nie stanowi aż tak wielkiego zagrożenia jak tu piszą ale chodzi o całokształ instalacji urządzenia. Ostatnio widziałem splita gdzie jednostka zewnętrzna była zamontowana normlanie pod skosem a wewnętrzna była zamontowana na styk z sufitem Sad Także jak już znajdziesz takiego fachowca to zapytaj się go jak on chce to zamontować i dopiero jak już Ci powie co i jak i zorietujesz się że gość wie co mówi można podjąć ryzyko montażu.
  • Odpowiedz

drake

2007-05-31, 22:32:56
Nowy użytkownik
Bartek-Lodz napisał(a):Z tego co wiem jak kupisz w leroju to montaż masz za 500 zł.
Dopytaj dokładnie co do tego montażu za te 500zł, a zobaczysz sam co się pod tym kryje.
  • Odpowiedz

Bartek-Lodz

2007-06-01, 07:27:32
Nowy użytkownik
No rozmawiałem z ciekawości już jakiś czas temu - montaż jest robiony przez (podobno) serwis AKAI. Klimatyzator kosztuje coś koło 1600 zł - czyli - kupujemy bez montażu za 1000 zł i za kolejny 1000 zł myśle, że znajdziemy sensownego Pana, który nam to profesjonalnie zamontuje - wynik z monatażem 100 jesteśmy w plecy - pozatym terminy są absurdalne.
  • Odpowiedz

mailover

2007-06-03, 22:05:21
Nowy użytkownik
Ciekawe dlaczego montaż na przedmuch nie jest zły. Widać tu poziom uświadomienia ekologicznego i znajomości montażu urządzeń chłodzących pracujących na gazach. Może tym na "przedmuch" należałoby wdmuchnąć do mieszkania to, co oni wypuszczają w atmosferę. Ciekawe jak na "przedmuch " sprawdzą szczelność instalacji. Jak chcesz coraz dokupować freonu lub wymieniać sprężarkę to weź do montażu koniecznie pana Kazia lub "przedmuchowców".
Pozdrawiam wszystkich panów Kaziów, przedmuchowców i ludzi z wężem w kieszeni
  • Odpowiedz

radekklimat

2007-06-09, 17:50:19
Moderator
ja ci moge zamontowac od reki
500 236 866
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa