Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Sondaż i opinie - nowe działy

21 Odpowiedzi, 23173 Wyświetleń

admin

2009-12-16, 11:49:09
Gość
Powstaje nowa koncepcja realizacji działów dla poszczególnych grup docelowych czytelników naszego portalu. Chcielibyśmy abyście Wy, użytkownicy forum i czytelnicy portalu wypowiedzieli się na ten temat, zgłosili propozycje działów, a także co miałyby one zawierać.
Czekamy na propozycje i zachęcamy do dyskusji!
  • Odpowiedz

radekklimat

2009-12-16, 17:12:40
Moderator
kupie, sprzedam, zamienie, poszukuje
  • Odpowiedz

popeye

2009-12-16, 19:38:01
Użytkownik
praca?
  • Odpowiedz

dominik486

2009-12-16, 20:06:28
Zaawansowany użytkownik
Jeżeli chce Ci się Adminie poświęcać dużo czasu forum, możecie zrobić tematy o tym co koledzy napisali: kupie, sprzedam oraz praca.
Zdaje sobie jednak sprawę, że nie jest to proste jednak namawiamy gorąco do działania.
Aha i przydałoby się jak już - od kogo i za co dostalo się "pomógł" bo to jest ważne. Każdy powinien to uzasadniać.
  • Odpowiedz

dominik486

2009-12-16, 20:09:02
Zaawansowany użytkownik
Też dobre ale chyba nierealne. Komu się by chciało to robić.
Adminowi chodzi, zeby forum było ogólnodostepne, a jak chcemy to możemy sobie stworzyć własne zamknięte forum i dodawać kogo chcemy ale pozdro z tym tematem... Big Grin
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-12-16, 20:14:18
Moderator
Wszystko do przemyślenia ale na obecną chwilę najlepszy będzie dział jaki radekklimat zaproponował. Pzdr
  • Odpowiedz

barbie

2009-12-16, 22:30:16
Top użytkownik
przydała by się strona z dokumentacją sterowników,serwisówkami klimatyzatorów.
  • Odpowiedz

Shitashii

2009-12-17, 00:42:16
Moderator
Ja bym proponował Adminowi zwrócenie uwagi na ortografię, bo niektórzy to uparcie sadzą takie byki, że mi czapka spada. No i trochę interpunkcji też nie zaszkodzi, bo pięciowierszowe zdania bywają mało czytelne. Nie jestem purystą, ale ludzie! gdzie byliście zamiast w szkole?
A co do działów, to mogą być w stylu jak Radek napisał.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

byniom

2009-12-17, 07:15:46
Moderator
barbie z tymi serwisówkami to tak nie do końca , tutaj są różni ludzi i nawet tacy którzy nie powinni mieć do tego dostępu więc to mi się wydaje lekka przesadą.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2009-12-17, 08:19:34
Top użytkownik
r12 napisał(a):Ceny to niezagadki.Jak ktoś będzie miał węża w kieszeni to i tak się dowie.Proponuję coś w stylu pomoc.Chłodnicza .112 dla zobligowanych pomocą całodobową. Poświęcenie nie dla wszystkich i nie od wszystkich.Weryfiacja należała by do Administratora Forum. Np 10 pytań i odpowiedzi w ciągu np. 30 minut abyś niemógł wykonać telefonu do przyjaciela. Lub rozmowa na twój koszt z Administratorem. Z góry dziękuję za słowa krytyki od niektórych osób, ale na szczęście nie Chłodniarzami.
Witam

Ja proponuje taki dział lub oddział w którym byłby moderatorem lub pensjonariuszem R12. Można byłoby tam wejść i np. polać go wodą z węża strażackiego lub popieścić paralizatorem i zobaczyć jego reakcje. Myślę że byłaby to niezła rozrywka.

Pozdrawiam

Chydrałlik Big Grin
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

radekklimat

2009-12-17, 16:45:03
Moderator
Panowie, Panie i innego rodzaju

Dajcie spokój z tymi polewaniami głowy(pozdrawiam Stefana)
Jak chłopina chce pisac to co czuje niech pisze, od tego jest forum
Jak ja mowie kurwa to znaczy ze tak czuje i kutas
Urban kiedys był cenzorem a dzis w NIE sle chuje i inne

Wiecej wyrozumiałosci bo czasami on ma racje (R 12) a czasami inni
Jestesmy tu poto zeby sobie pomagac nawzajem i innym a nie do tegozeby sie nawzajem błotem obzucac

Pozdrawiam i zycze miłego weekendu
  • Odpowiedz

Shitashii

2009-12-17, 16:56:24
Moderator
Samo stworzenie nowego działu, jak to właśnie ma miejsce, może być niewystarczające ze względu na cwaniactwo wielu osób. Po prostu admin widząc, że ogłoszenia o pracę są pisane na wielu/wszystkich działach powinien reagować i je kasować/przenosić do działu Praca.
  • Odpowiedz

Shitashii

2009-12-17, 17:54:02
Moderator
bywało, że we wszystkich działach, od góry do dołu pojawiał się ten sam wątek, np: szukam specjalisty. To teraz trzeba je kasować i przenosić tylko do działu Praca. Ale to zadanie dla administratora żeby czuwał nad wszystkim.
  • Odpowiedz

dominik486

2009-12-17, 20:35:13
Zaawansowany użytkownik
Dajcie już Panowie na luz. Wystarczy tego przekomażania i dogadywania sobie.... Więcej optymizmu i nie wyżywajcie się na siebie na forum Big Grin Każdy może nie raz komuś pomóc, ale jak się go będzie obrażać to wypnie się i chujnia Tongue
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-12-17, 20:36:13 przez dominik486.)
  • Odpowiedz

łysy45

2009-12-18, 07:55:42
Użytkownik
radekklimat napisał(a):kupie, sprzedam, zamienie, poszukuje
też jestem za pozdrawiam
  • Odpowiedz

łysy45

2009-12-18, 07:57:02
Użytkownik
barbie napisał(a):przydała by się strona z dokumentacją sterowników,serwisówkami klimatyzatorów.
takie coś też mogłoby byc pozdr.
  • Odpowiedz

Shitashii

2009-12-18, 12:34:01
Moderator
Może jeszcze dział: Chłodnictwo transportowe? Wiem, że te zagadnienia bywają też poruszane w różnych działach: chłodnictwo, klimatyzacja samochodowa oraz ekspert radzi.
Z drugiej zaś strony idąc tym tropem możemy podzielić chłodnictwo na takie do 0*C, do -5*C, -18*C i niżej . Albo na lodówki, chłodziarki i zamrażarki. A to chyba przesada by była Smile
  • Odpowiedz

Shitashii

2009-12-18, 15:58:07
Moderator
mg_1 napisał(a):Dział chłodnictwo podzielić na chłodnictwo drobne i przemysłowe.
Niby dobry pomysł, ale chyba gorzej z późniejszym porządkiem, bo gdzie jest granica między drobnym a przemysłowym? Czy komora chłodnicza ok 10m3 to jeszcze chłodnictwo drobne czy przemysłowe? Lub komora 40m3 w piwnicy do przechowywania porów to do której kategorii zaliczyć? Ok, można pisać w obu działach, ale gdzie jest ład i porządek?

A dodatkowo moje pytanie: czy dział Expert radzi sprawdza się i jest potrzebny? Nie chcę awantury (vide komisja hazardowa) tylko merytorycznej dyskusji.
  • Odpowiedz

dominik486

2009-12-23, 10:00:56
Zaawansowany użytkownik
Według mnie przydałyby się programy doboru, zarówno klimatyzatorów jak i urządzeń chłodniczych. Mogłoby to przyciągnąć więcej ludzi Big Grin
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-12-23, 10:01:40 przez dominik486.)
  • Odpowiedz

dominik486

2009-12-23, 11:21:12
Zaawansowany użytkownik
Nie no bez jaj Tongue Mam pełno takich programów a i w internecie nie trzeba zbytnio szukać, ponieważ jest tego od gromaSmile Chodzi mi o innych monterów, niektórzy przecież zaczynają od forum niemalże. Smile Ale pochwal się jakie masz programiki...
  • Odpowiedz

dominik486

2009-12-23, 11:42:17
Zaawansowany użytkownik
Dobra, myslałem, że może jakieś nowinki Smile Wesołych Swiąt Big Grin
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa