Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

wiatrak do wody użytkowej

11 Odpowiedzi, 19060 Wyświetleń

monterod2002

2010-01-26, 18:31:31
Zaawansowany użytkownik
Czy może ktoś wie jak sprawuje się taka elektrownia wiatrowa do podgrzewania wody użytkowej czy jest sens inwestować w takie coś .
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
  • Odpowiedz

wogotto

2010-01-31, 00:14:49
Użytkownik
Chociażby zasilić sprężarkę pompy ciepła.Big Grin i =Do ciekawe.
  • Odpowiedz

monterod2002

2010-01-31, 11:28:29
Zaawansowany użytkownik
Raczej myślałem o małym wiatraczku tylko do podgrzewania wody . Bo zastanawiam się czy zainwestować w kolektor czy wiatrak . Kolektor wiem co potrafi a z wiatrakami nie miałem do czynienia . A co piszą w ofertach handlowych mnie nie przekonywuje bo i badziew dobrze opisane może wydawać się markowym urządzeniem.
pozdrowionka
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
  • Odpowiedz

wit

2010-02-07, 20:38:43
Top użytkownik
h2o napisał(a):Normalny to pojęcie względne.Jak przypuszczam ten normalny to z wodą a nienormalny to solar.
a solar to nie może być z wodą ?

może należałoby podzielić -normalny to z wodą a nienormalny z glikolem i wężownica w zbiorniku ?
ale... wszystkie są normalne -tylko różnie budowane...
  • Odpowiedz

barbie

2010-02-07, 20:52:58
Top użytkownik
do podgrzewania wody lepiej zastosować pompę ciepła -instalacja pompy jest łatwiejsza niż budowa wiatraka nie wspominając o łatwiejszym serwisie (wiatrak pewnie trzeba naprawiać z podnośnika .
  • Odpowiedz

monterod2002

2010-02-08, 18:29:27
Zaawansowany użytkownik
wit napisał(a):
h2o napisał(a):Normalny to pojęcie względne.Jak przypuszczam ten normalny to z wodą a nienormalny to solar.
a solar to nie może być z wodą ?

może należałoby podzielić -normalny to z wodą a nienormalny z glikolem i wężownica w zbiorniku ?
ale... wszystkie są normalne -tylko różnie budowane...
normalny czy nienormalny wiem o co chodzi patusX więc nie widzę problemu Big Grin
szacuneczek i pozdrowionka
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2010-02-08, 18:43:47
Top użytkownik
Pozdrawiam Cię patusX
  • Odpowiedz

monterod2002

2010-02-08, 18:44:48
Zaawansowany użytkownik
barbie napisał(a):do podgrzewania wody lepiej zastosować pompę ciepła -instalacja pompy jest łatwiejsza niż budowa wiatraka nie wspominając o łatwiejszym serwisie (wiatrak pewnie trzeba naprawiać z podnośnika .
Dzięki za sugestie ale pompy ciepła nie chce. Jednak na 95% chyba zamontuje sobie kolektorka
  • Odpowiedz

monterod2002

2010-02-08, 19:07:42
Zaawansowany użytkownik
Nie mam żadnego układu chłodniczego w domu poza lodówka ale wydaje się mi że lodówka nie da rady Big Grin
  • Odpowiedz

fosgen

2010-02-08, 20:56:03
Nowy użytkownik
Pozdrawiam Cię Tadeusz1234
  • Odpowiedz

R-40

2010-02-12, 20:57:41
Zaawansowany użytkownik
barbie napisał(a):do podgrzewania wody lepiej zastosować pompę ciepła -instalacja pompy jest łatwiejsza niż budowa wiatraka nie wspominając o łatwiejszym serwisie (wiatrak pewnie trzeba naprawiać z podnośnika .
Przecież niechodzi o łatwo czy letko.A chodzi o ekonomię.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa