mam starą absorcyjną lodówkę która słabo chłodzi.czy mogę ją w celu naprawy postawić do góry nogami-czy to jej nie zaszkodzi ? .
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
stara lodówka
14 Odpowiedzi, 28585 Wyświetleń|
Jak chcesz zeby lepiej chłodziła to załoz jej nowa grzałke 70W mocy w tej puszce po prawej stronie układu chłodniczego.
Proponuję sprawdzić jej ustawienie (wypoziomowanie)
Z czasów studenckich pamiętam jak mieliśmy taką lodówkę w akademiku to jej jakość pracy zależała w dużej mierze od tego jak stała. fizycznie podkładaliśmy coś pod nią żeby była odpowiednio wypoziomowana :-)
Obrócić możesz, ale to rozwiązanie krotko terminowego podniesienia ciśnienia amoniaku.Zanim to zrobisz warto ją opróżnić z zawartości.A najlepiej gdybyś zrobił tak jak napisał Radekklimat.
według starych fachowców przez odwrócenie lodówki (włączonej do prądu ) następuje regeneracja absorbera-myślę że R40 należy do młodej Gwardji .
barbie napisał(a):według starych fachowców przez odwrócenie lodówki (włączonej do prądu ) następuje regeneracja absorbera-myślę że R40 należy do młodej Gwardji .Nie regeneracja tylko odblokowanie zatorów. mg napisał(a):Dokładnie.barbie napisał(a):według starych fachowców przez odwrócenie lodówki (włączonej do prądu ) następuje regeneracja absorbera-myślę że R40 należy do młodej Gwardji .Nie regeneracja tylko odblokowanie zatorów. Dużo w takim przypadku daje delikatne opukanie np. jakimś kluczem czy innym przedmiotem metalowym po kilku godz. stania na głowie - ( mowa o lodówce ) wszystkich miejsc spawanych. Osad powstaje najczęściej na połączeniach rur. Jeśli wcześniej działała dobrze a w tej chwili nie działa a warnik jest gorący to grzałka jest OK. i wymiana nic nie da.
A co z samoregenaracją warnika.Co na to Urlich.W zakonie krzyżackim stosowano pojemnośc akumulacji zimna z kamienia.
I wody gruntowej.
barbie napisał(a):według starych fachowców przez odwrócenie lodówki (włączonej do prądu ) następuje regeneracja absorbera-myślę że R40 należy do młodej Gwardji .Najpierw jest napięcie a pod wpływem odbiornika prąd.Niewiemy czy grzałka tej chłodziarki a nie lodówki jest sprawna panie Barbie starej Gwardji chyba niejesteś. Barbie jak jesteś ze starej Gwardji to powiedz mi co to za czynnik R-40.
CH3Cl
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-03-06, 21:53:25 przez Bogdan_New_Jersey.)
wybuchowy Bogdan_New_Jersey napisał(a):CH3ClI trujący Chlorek Metylu.Na bazie którego powstał R12 a pożniej na bazie właściwości R-22.Jak narazie żaden z ekologicznych czynników niedorówna parametrami Właściwości fizycznych tym czynnikom.
Nie jestem pewny ale w latach 70tych pracowaly na nim lodowki
ja nie jestem starej gwardi, wiec nie mialem z nim do czynienia R-40 napisał(a):I trujący Chlorek Metylu.Na bazie którego powstał R12 a pożniej na bazie właściwości R-22.Jak narazie żaden z ekologicznych czynników niedorówna parametrami Właściwości fizycznych tym czynnikom.Są takie dwa czynniki które dorównują HC-290 i HC-600 tylko ich sie nie używa w klimatyzacji bo są troszkę wybuchowe używamy je w życiu bardziej do gotowania obiadu |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY