Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

OSTRZEŻENIE

21 Odpowiedzi, 22214 Wyświetleń

awax

2010-02-28, 15:47:23
Top użytkownik
w dniu 25 02 2010 otrzymałem WRESZCIE po blisko rocznym rozpatrywaniu decyzję Wojewody Mazowieckiego potwierdzającą nieprawidłowości w Krajowej Izbie Gospodarczej Chłodnictwa I Klimatyzacji ,których dopuścił się Andrzej Sokulski.
Wojewoda skierował odnośne pismo do Sądu Rejestrowego.
Ostatnio zauważyłem,że Andrzej Sokulski -którego miejsca pobytu nie może ustalić Prokuratura -uaktywnił się obiecując kolejne "gruszki na wierzbie".
Jak dotąd nie sfinalizował on drugiej tury wręczenia Branżowych Certyfikatów ,za które pobrał opłaty.Nie rozliczył się również z wydatków za 2008 i rok.
Jestem przekonany,że wszelkie obecne jego działania są podyktowane TYLKO I WYŁĄCZNIE na wyciągnięcie kolejnych składek itp.
Posiadam oficjalne pisma z Prokuratury,Sądu i Wojewody Mazowieckiego ,że nie są w stanie ustalić miejsca pobytu Andrzeja Sokulskiego.Zainteresowanym mogę przesłać w.w. na maila.
NIE DAJCIE SIĘ NABIERAĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Odpowiedz

awax

2010-02-28, 16:12:33
Top użytkownik
W związku z przygotowywanym zawiadomieniem o popełnieniu przestępstwa przez Andrzeja Sokulskiego proszę wszystkich,którzy dali się naciągnąć temu osz.....
o przekazywanie informacji na awax.klima@poczta.fm
Zdaję sobie sprawę,że nie są to wielkie kwoty i nie macie czasu na udział w póżniejszym postępowaniu,jednak jest to jedyny sposób aby wyeliminować tego naciągacza z naszego środowiska.
Tak naprawdę to już dawno nie miał on do czynienia z żadnymi problemami branżowymi w praktyce i jedynie powołując się na rzekome reprezentowanie Nas dowartościowuje własną osobę.
Zapraszam ponadto do składania uwag na forum Krajowej Izby Gospodarczej Chłodnictwa I Klimatyzacji.www.kigchik.mojeforum.net

(już niebawem ponownie) v-ce prezes KIGCHIK Władysław Urbański
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-02-28, 16:18:23 przez awax.)
  • Odpowiedz

mg

2010-02-28, 16:55:24
Top użytkownik
awax napisał(a):(już niebawem ponownie) v-ce prezes KIGCHIK Władysław Urbański
Awax, wyprowadź mnie z błędnego(mam nadzieje) toku myślenia. Rozumiem że już niedługo będziesz ponownie v-ce prezesem KIGCHIK. To jest organizacja której prezesem był Andrzej S. ?
  • Odpowiedz

awax

2010-02-28, 17:06:07
Top użytkownik
Teoretycznie AS jest nadal prezesem,ja nie mam już ochoty być w Zarządzie jednak uważam,że należy to formalnie zakończyć.
Za długi Zarządu prędzej czy póŻniej odpowiedzą WSZYSCY CZŁONKOWIE Izby i warto zrobić coś aby kol. Andrzej podejmował zobowiązania na własny rachunek
  • Odpowiedz

awax

2010-02-28, 17:08:48
Top użytkownik
Co do funkcji to decyzją Wojewody odnosi się do unieważnienia Uchwały odwołującej mnie z funkcji wiceprezesa oraz członków Komisji Rwizyjnej,którzy chcieli rozliczyć Sokulskiego
  • Odpowiedz

awax

2010-02-28, 17:12:09
Top użytkownik
POLECAM LEKTURĘ uSTAWY o iZBACH gOSPODARCZYCH.
Jest tam WYRAżnie zapisane,że Wszyscy członkowie odpowiadają materialnie za długi spowodowane przez zarząd.
nawet po 4 latach może zapukać komornik do każdego członka Izby.
  • Odpowiedz

R-40

2010-02-28, 18:58:06
Zaawansowany użytkownik
Odpowiedzialność zbiorowa za czyny w naszym kodeksie KK do niczego nieprowadzi Ciągnie się latami.Niemożna podzielić winy proporcjonalnie.Odpowiedzialność zbiorowa w polsce jest zapisem nie do spełnienia przed sądem.Kto więcej się przyczynił do przestępstwa proporcjonalnie.Proporcjonalnie i do udowodnienia niemożliwe.Jak brać kredy to we dwoje i gówno wam zrobią.
  • Odpowiedz

awax

2010-02-28, 21:46:23
Top użytkownik
R-40 może przeczytaj jednak tą Ustawę,tu nie ma mowy o odpowiedzialności zbiorowej.
Fakt,że wszyscy członkowie odpowiadają oznacza w tym wypadku to ,że komornik ma prawo pójść z całością roszczeń do dowolnie wybranego członka Izby.
  • Odpowiedz

byniom

2010-03-01, 14:24:21
Moderator
To jaets pewnie tak jak dawniej ze spółkami cywilnymi. Komornik szedł tam gdzie mu pasowało a nie do tego co miał większe udziały.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

awax

2010-03-01, 14:43:39
Top użytkownik
Dokładnie tak i jestem przekonany,że AS potrafi się zabezpieczyc,żeby nikt nie przyszedł do niego.
  • Odpowiedz

R-40

2010-03-01, 17:39:47
Zaawansowany użytkownik
Komornik jest komornikiem i wiadomo że pójdzie do tego co jest wypłacalny.Ale w sporze zbiorowym istnieje zależność współwiny.Ja 56 procent a kolega 40 i tak dalej.A może koma .I tu zaczynają się schody prawnicze.Przykład współwiny.Obaj dżgali nożem.A kto zabił.Nie do udowodnienia w procesie zbiorowym i obowiązującym prawie.Było nas dwóch i dwoma nożami się posługiwaliśmy.Ja i ty wziąłem kredyt celem ratowania naszej firmy.Który kredyt rozłożył naszą firmę na Łopatki?Odpowiedzialność zbiorowa to ciężki temat.Każdy sędzia mi to przyzna.Było stado galopujących koni i który stratował na śmierć człowieka skoro kilka koni po nim przebiegło ,i który w jakim procencie ma winę?
  • Odpowiedz

awax

2010-03-01, 17:51:37
Top użytkownik
Czy naprawdę trzeba powtarzać kolejny raz,że nie ma to nic wspólnego z odpowiedzialnością zbiorową,takowej zresztą nasze prawo nie przewiduje.
Tu mamy do czynienia z "SOLIDARNĄ" i tam wszyscy odpowiadają za CAŁOŚĆ zobowiązań,a komornik ma dowolność z kogo będzie egzekwował.
Czy tak trudno wpisać w Google "odpowiedzialność materialna członków izby gospodarczej"?????????????????????/
Jeżeli wierzyciel wskaże np.pana X -członka Izby i poda jego rachunek bankowy to komornik zajmie ten rachunek i nie będzie ponosił kosztów dalszego poszukiwania skąd zaspokoić roszczenia.Pan X może wtedy na drodze postępowania cywilnego dochodzić od pozostałych członków Izby zwrotu poniesionych kosztów.
Tym właśnie różni się Izba Gospodarcza od spółki cywilnej lub z o.o.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-03-01, 17:52:36 przez awax.)
  • Odpowiedz

R-40

2010-03-01, 18:10:34
Zaawansowany użytkownik
Pan x i reszta tak samo jak żyranci odpowiada przed wieżycielem proporcjonalnie.Podczas rozprawy wnoszę o rozłożenie proporcjonalności zobowiązania na poszczególnych zobowiązanych,Nie w formie cywilnej.Tylko w trybie tego postępowania w danej sprawie.I następuje kolejny dym przed sądem.
  • Odpowiedz

awax

2010-03-01, 19:21:39
Top użytkownik
R-40 napisał(a):Pan x i reszta tak samo jak żyranci odpowiada przed wieżycielem proporcjonalnie.Podczas rozprawy wnoszę o rozłożenie proporcjonalności zobowiązania na poszczególnych zobowiązanych,Nie w formie cywilnej.Tylko w trybie tego postępowania w danej sprawie.I następuje kolejny dym przed sądem.
Dajmy sobie spokój,jeżeli nie chce Ci się poczytać czym różni się odpowiedzialność w Stowarzyszeniach,spółkach i izbach gospodarczych to nie wprowadzaj nikogo w błąd.W sądzie nie będzie żadnym atutem twierdzenie,że R-40 napisał inaczej.
No chyba,że jesteś prawnikiem i wtedy proszę popraw mnie bo może to ja się mylę.
Zrozum,że Ustawa o Izbach Gospodarczych i Kodeks Postępowania Cywilnego to różne sprawy.Np.w spólkach z o.o. odpowiada jedynie Zarząd i to nie zawsze.W Izbach odpowiadają wszyscy członkowie i egzekucja może być skierowana dowolnie.
Niezależnie od szczegółów każdy członek tej Izby może jeszcze przez parę lat zostać zaskoczony wizytą komornika.Oczywiście wtedy zgłosi się do Ciebie i będzie OK.
  • Odpowiedz

awax

2010-03-01, 19:26:07
Top użytkownik
seniorbiovital napisał(a):no własnie AWAX, a co będzie z "nami" ? pewnie duża część kolegów by chciała wiedzić co się działo przez ponad rok, jak dobrze pamietam od 6 stycznia?
Właśnie,dlaczego tego pytania nie zadajesz na "naszym "forum?
Wyjaśniałem tam moją nieobecność jednak przecież CEntrum to nie jestem tylko ja.Twoje pytanie skierowane jest do wszystkich członków Centrum i mam nadzieje,że nie będzie bez odzewu.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

R-40

2010-03-01, 19:38:19
Zaawansowany użytkownik
awax napisał(a):
R-40 napisał(a):Pan x i reszta tak samo jak żyranci odpowiada przed wieżycielem proporcjonalnie.Podczas rozprawy wnoszę o rozłożenie proporcjonalności zobowiązania na poszczególnych zobowiązanych,Nie w formie cywilnej.Tylko w trybie tego postępowania w danej sprawie.I następuje kolejny dym przed sądem.
Dajmy sobie spokój,jeżeli nie chce Ci się poczytać czym różni się odpowiedzialność w Stowarzyszeniach,spółkach i izbach gospodarczych to nie wprowadzaj nikogo w błąd.W sądzie nie będzie żadnym atutem twierdzenie,że R-40 napisał inaczej.
No chyba,że jesteś prawnikiem i wtedy proszę popraw mnie bo może to ja się mylę.
Zrozum,że Ustawa o Izbach Gospodarczych i Kodeks Postępowania Cywilnego to różne sprawy.Np.w spólkach z o.o. odpowiada jedynie Zarząd i to nie zawsze.W Izbach odpowiadają wszyscy członkowie i egzekucja może być skierowana dowolnie.
Niezależnie od szczegółów każdy członek tej Izby może jeszcze przez parę lat zostać zaskoczony wizytą komornika.Oczywiście wtedy zgłosi się do Ciebie i będzie OK.
Pokrutce Masz rację.A życie i Temida różne figle płata.Zobaczymy.Niejestem Twoim wrogiem.Bo niemam powodu.Aby to zrozumieć musiał bym wysłuchać obydwuch stron.Życzę powodzenia w postępowaniu.
  • Odpowiedz

awax

2010-03-01, 19:49:09
Top użytkownik
Nie chodzi mi o powodzenie w postępowaniu.Ja chcę po prostu zakończyć formalnie okres gdy byłem w Zarządzie Izby ,rozliczyć go i mieć święty spokój.
  • Odpowiedz

R-40

2010-03-01, 20:33:08
Zaawansowany użytkownik
awax napisał(a):Nie chodzi mi o powodzenie w postępowaniu.Ja chcę po prostu zakończyć formalnie okres gdy byłem w Zarządzie Izby ,rozliczyć go i mieć święty spokój.
Bez podpisów członków zarrządu { wszystkich} będzie ciężko.To jest tak jak z obiegówką.Ja członek zarządu rozliczyłem się z pozostałymi i istniejącymi członkami zarządu pod względem prawa karnego-administracyjnego-gospodarczego-kodeksu karnego -kodeksu spółdzielczego i innych kodeksów związanych z zarządami i wszystkimi kodeksami przewidzianymi w kodeksach prawa obowiązujących w obowiązującej konstytucji w dniu 1 Marca 2010 roku.
Członkowie
1
2
3
itd.Jak się podpiszą pod tym to sprawę możesz olać.
  • Odpowiedz

monterod2002

2010-03-01, 20:53:37
Zaawansowany użytkownik
Kłótnię stowarzyszeń czy centrów błagam nie przenoście na meille . Ktokolwiek przesyła je ze Stowarzyszenie Chłodnictwa Klimatyzacji i Pomp Ciepła niech da sobie spokój bo to mnie przykładowo nerwi.
pozdrowionka
PS
jak nie możesz sam napisać na forum to twój problem i nie wyręczaj się innymi
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-03-01, 20:58:21 przez monterod2002.)
  • Odpowiedz

R-40

2010-03-01, 20:59:12
Zaawansowany użytkownik
monterod2002 napisał(a):Kłótnię stowarzyszeń czy centrów błagam nie przenoście na meille . Ktokolwiek przesyła je ze Stowarzyszenie Chłodnictwa Klimatyzacji i Pomp Ciepła niech da sobie spokój bo to mnie przykładowo nerwi.
pozdrowionka
Mnie nie zawsze ,warto wysłuchać dwa aspekty sprawy.Jak cię denerwuje to nieczytaj.
  • Odpowiedz

elektrofrost

2010-03-04, 17:11:21
Użytkownik
na szczeście wpłaciłem tylko 1 składkę i skreślono mnie z listy
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa