Witam!
Jestem w trakcie adaptacji budynku na małą przetwórnię mięsa i mam 2 pytania:
1. Jakie najlepsze będzie urządzenie do chłodni (izolowana wewnątrz styropianem) o wymiarach 2x3x2 m. Wsadem będzie scvhłodzone mięso które powinno utrzymywać temp. ok 3-4 stopni. Chłodnia będzie otwierana z dość małą częstotliwością - myślę ze 1-2 dziennie i tylko na moment - wyjęcie bądz dodanie nowego mięsa. Cały budynekk jest dość chłodny i nawet podczas dużych upałów nie przekracza w środku temp 18-20 stopni.
2. W pozostałym dużym pomieszczeniu potrzebuję temperatury ok 12-15 stopni. Czy klimatyzator wystarczy? Jeśli tak to jakiej mocy powinien być. Pomieszczenie ma ok 150-170 m3 kubatury.
Bardzo dziękuję za wszelki wskazówki i pomoc.
Pozdrawiam
Jestem w trakcie adaptacji budynku na małą przetwórnię mięsa i mam 2 pytania:
1. Jakie najlepsze będzie urządzenie do chłodni (izolowana wewnątrz styropianem) o wymiarach 2x3x2 m. Wsadem będzie scvhłodzone mięso które powinno utrzymywać temp. ok 3-4 stopni. Chłodnia będzie otwierana z dość małą częstotliwością - myślę ze 1-2 dziennie i tylko na moment - wyjęcie bądz dodanie nowego mięsa. Cały budynekk jest dość chłodny i nawet podczas dużych upałów nie przekracza w środku temp 18-20 stopni.
2. W pozostałym dużym pomieszczeniu potrzebuję temperatury ok 12-15 stopni. Czy klimatyzator wystarczy? Jeśli tak to jakiej mocy powinien być. Pomieszczenie ma ok 150-170 m3 kubatury.
Bardzo dziękuję za wszelki wskazówki i pomoc.
Pozdrawiam
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY