Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Brak Klimy w Peugeot 806

4 Odpowiedzi, 6181 Wyświetleń

andkol

2007-06-29, 17:04:15
Nowy użytkownik
Witam!!
Mam wielki problem.Kupiłem Peugeota 806 z nieczynna klimatyzacją,po czasie okazało sie ,że cewka sprężarki jest spalona,po wymianie dalej nie chodzi.Układ został napełniony i dalej nie chodzi.Cisnienia w stanie spoczynku wysokie-5,niskie-6 bar.Po podaniu napiecia na spreżarke,sprężarka rusza,wiatraki chodza na wolnych obrotach,wieje chłodek.Prosze doradzcie co z tym fantem zrobic?.Peugeot 806 1.9 TD `95r
  • Odpowiedz

j_a_c

2007-06-29, 17:39:27
Użytkownik
trzeba sie raczej udać w tym przypadku do elektryka ,cewka prawdopodobnie była dobra (ale nie koniecznie)teraz problem leży w sterowniku lub przekaźniku ,przerwie na przewodach bezpieczniku lub czujniku
j_a_c WROCŁAW
  • Odpowiedz

andkol

2007-06-29, 20:57:00
Nowy użytkownik
Cewka była spalona-sprawdzone.
Doradzcie jaki serwis by sobie z tym poradził w rejonie Kłodzka ,Wałbrzycha.A może ktoś dysponuje schematem,bo znalazłem kilka pustych gniazd po przekaźnikach,dotarłem nawet do czujnika temp.na parowniku ale nie wiem jak sprawdzić czy jest dobry-omomierz pokazuje ze ma przerwę,czy tak ma byc?.Dzięki i prosze o jeszcze.
  • Odpowiedz

radekklimat

2007-06-30, 10:19:04
Moderator
znajdz przekaznik k 263 on jest od kompresora i bezpiecznik f17 15A to0 tez jest zabezpieczenie kompresora jezeli to jest sprawne to jeszcze jest triple presure wyłacznik i modul od klimy i wentylatorow ale to musi zrobic ktos kto sie na tym zna

kontakt
radekklimat@wp.pl
500 236 866
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa