Witam. Mam zamiar zapisać się do zawodówki na kierunek monter klimatyzacji. Jak wyglądają zarobki takiego kogoś? Jestem zainteresowany wyjazdem za granicę (znam dobrze język ang). Proszę o odp.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
praca montera klimatyzacji...
7 Odpowiedzi, 9758 Wyświetleń|
Na marlboro może nie wystarczyć.
marlbooro napisał(a):Witam. Mam zamiar zapisać się do zawodówki na kierunek monter klimatyzacji. Jak wyglądają zarobki takiego kogoś? . w firmie w centralnej Polsce -gdzie pracowałem -monterom klimy płacili po 12zł netto za godzinę... praca -ciągłe delegacje. umowa -na najniższą krajową... w razie choroby -od najniższej krajowej... ludzie uciekali z pracy -była spora rotacja zatrudnienia -jednak i za taką kasę jacyś chętni się znajdowali... choćby na rok dwa zanim czegoś lepszego nie ogarną... żeby w miarę dobrze zarabiać nie wystarczy umieć trzymać sds-a i wiedzieć którą rurkę z którą połączyć... a po zawodówce -bez porządnej kilkuletniej praktyki niewiele więcej będziesz umiał... patusX napisał(a):to jak chcesz cos osiagnac to nie po zawodówce tylko idz wyzej czyli studia bo po zawodówce moga ci kazac łapac uciekajacy czynnik z maszyny albo sprzatac skrawki kabli i je łaczyc haha to sie usmialem ![]() Przyśpieszac do spowalniacza tez często trzeba podłączyć ![]() Kolego idź na SGGW albo inna uczelnie i nie będziesz monterem tylko prezesem
gadu-gadu: 3236154
Hi. If you know English very well then go to studies. I wish you happiness and well-paid job
Pozdrawiam
marlbooro.
Ja skończyłem zawodówkę w innym zawodzie niż monter klimatyzacji, ale jak pracowałem jako praktykant to w weekendy pracowałem(dorabiałem) w firmie co montowała wentylacje i klimatyzacje( nauczyłem się trzymać sds-a, zobaczyłem jak wygląda pompa próżniowa, jak robi się kielichy itp.) A co najważniejsze trzeba ten zawód pokochać. Po skończeniu zawodówki, udało mi się zatrudnić w firmie jako monter klimatyzacji i zarabiałem na początku 2000 tyś netto + 600 zł premii. Oczywiście nie chcieli mi uwierzyć ale na budowie wyjdzie zawsze wszystko pamiętaj o tym i nie kłam bo nie raz taki się trafił. 2 lata delegacji potem inne firmy. Powiem Ci tak można dobrze zarabiać ale trzeba lubić to robić licz na początku jakieś 1700 zł zależy od regionu. Po 2 latach możesz liczyć na 2500 i zwyższ. Pozdrawiam
Kolego skończenie szkoły a praca dalej w tym zawodzie to są dwa odrębne tematy . Może sie okazać że po szkole znajdziesz dobra prace w całkiem innym zawodzie ale wracając do tematu to trochę za wcześnie myśleć ile będziesz zarabiał . Jeżeli będziesz pracował w jakiejś firmie to tez zalezy od twoich umiejętności bo szkoła szkołą a praktyka swoje . Nie wiem co cie pcha w tym kierunku ale jeżeli już postanowiłeś to przed tobą jeszcze dalego droga . Życzę ci powodzenia i najpierw się zastanów bo to nie jest lekki kawałek chleba ale jak już się to opanuje to daje dużo satysfakcji i można tez zarobić.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY