Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

praca montera klimatyzacji...

7 Odpowiedzi, 9758 Wyświetleń

marlbooro

2011-02-02, 10:19:38
Nowy użytkownik
Witam. Mam zamiar zapisać się do zawodówki na kierunek monter klimatyzacji. Jak wyglądają zarobki takiego kogoś? Jestem zainteresowany wyjazdem za granicę (znam dobrze język ang). Proszę o odp.
  • Odpowiedz

awax

2011-02-02, 10:26:27
Top użytkownik
Na marlboro może nie wystarczyć.
  • Odpowiedz

wit

2011-02-02, 11:31:49
Top użytkownik
marlbooro napisał(a):Witam. Mam zamiar zapisać się do zawodówki na kierunek monter klimatyzacji. Jak wyglądają zarobki takiego kogoś? .

w firmie w centralnej Polsce -gdzie pracowałem -monterom klimy płacili po 12zł netto za godzinę...
praca -ciągłe delegacje. umowa -na najniższą krajową... w razie choroby -od najniższej krajowej...

ludzie uciekali z pracy -była spora rotacja zatrudnienia -jednak i za taką kasę jacyś chętni się znajdowali... choćby na rok dwa zanim czegoś lepszego nie ogarną...

żeby w miarę dobrze zarabiać nie wystarczy umieć trzymać sds-a i wiedzieć którą rurkę z którą połączyć... a po zawodówce -bez porządnej kilkuletniej praktyki niewiele więcej będziesz umiał...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-02-02, 11:34:44 przez wit.)
  • Odpowiedz

KlimTech

2011-02-02, 15:17:09
Użytkownik
patusX napisał(a):to jak chcesz cos osiagnac to nie po zawodówce tylko idz wyzej czyli studia bo po zawodówce moga ci kazac łapac uciekajacy czynnik z maszyny albo sprzatac skrawki kabli i je łaczyc

haha to sie usmialem Smile

Przyśpieszac do spowalniacza tez często trzeba podłączyć Smile

Kolego idź na SGGW albo inna uczelnie i nie będziesz monterem tylko prezesem Smile
gadu-gadu: 3236154
  • Odpowiedz

tommatiz

2011-02-02, 16:03:32
Moderator
Hi. If you know English very well then go to studies. I wish you happiness and well-paid job Smile Pozdrawiam
  • Odpowiedz

alien

2011-02-03, 21:32:02
Nowy użytkownik
marlbooro.
Ja skończyłem zawodówkę w innym zawodzie niż monter klimatyzacji, ale jak pracowałem jako praktykant to w weekendy pracowałem(dorabiałem) w firmie co montowała wentylacje i klimatyzacje( nauczyłem się trzymać sds-a, zobaczyłem jak wygląda pompa próżniowa, jak robi się kielichy itp.) A co najważniejsze trzeba ten zawód pokochać. Po skończeniu zawodówki, udało mi się zatrudnić w firmie jako monter klimatyzacji i zarabiałem na początku 2000 tyś netto + 600 zł premii. Oczywiście nie chcieli mi uwierzyć ale na budowie wyjdzie zawsze wszystko pamiętaj o tym i nie kłam bo nie raz taki się trafił. 2 lata delegacji potem inne firmy. Powiem Ci tak można dobrze zarabiać ale trzeba lubić to robić licz na początku jakieś 1700 zł zależy od regionu. Po 2 latach możesz liczyć na 2500 i zwyższ.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

byniom

2011-02-03, 21:42:21
Moderator
Kolego skończenie szkoły a praca dalej w tym zawodzie to są dwa odrębne tematy . Może sie okazać że po szkole znajdziesz dobra prace w całkiem innym zawodzie ale wracając do tematu to trochę za wcześnie myśleć ile będziesz zarabiał . Jeżeli będziesz pracował w jakiejś firmie to tez zalezy od twoich umiejętności bo szkoła szkołą a praktyka swoje . Nie wiem co cie pcha w tym kierunku ale jeżeli już postanowiłeś to przed tobą jeszcze dalego droga . Życzę ci powodzenia i najpierw się zastanów bo to nie jest lekki kawałek chleba ale jak już się to opanuje to daje dużo satysfakcji i można tez zarobić.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa