Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

[Carrier] Xarios 300 podłaczenie elektryczne

9 Odpowiedzi, 11336 Wyświetleń

twincam

2011-03-23, 14:17:54
Nowy użytkownik
Witam!
Mam problem z podłączeniem agregatu wymienionego w tytule.Agregat jest zamontowany w Mercedesie Sprinterze w którym spaliła się kabina a z nią sterownik kabinowy i cała instalacja agregatu aż do ściany kontenera.Jeśli ktoś ma schemat to bardzo proszę o udostępnienie.
  • Odpowiedz

Robert81r

2011-03-23, 16:35:06
Zaawansowany użytkownik
na przewodach wszytko masz opisane - chyba cos zostalo przy plycie ?
Przewodow jest tam doslownie kilka: zasilanie z baterii (grubsze przewody czerwony, czarny), zasilanie po zaplonie (ignition), przewod sprzegla sprezarki (clhr), klikson na kroccu tlocznia sprezarki (bpt dwa przewody), przewod do sterownika kabinowego - ten chyba bedziesz musial zakupic nowy i najdrozsze - sterownik kabinowy.
  • Odpowiedz

twincam

2011-03-24, 23:04:01
Nowy użytkownik
OK dzięki bardzo za odpowiedź Smile Jeszcze jedno pytanie:Jaki tam powinien być klikson i gdzie go najlepiej zdobyć?Reszta to nie problem.
PS:Czy kolega czasem nie udziela się na forach motocyklowych bo coś nick znajomy? Smile
  • Odpowiedz

wenon

2011-03-25, 16:16:44
Moderator
nr termostatu(kliksona) 12-00507-00 cena w aso około 90euro

Cytat:skoro temat zmienił kierunek podzieliłem go i przeniosłem do hyde park pod tytułem fani motocykli
"I DON'T MIND IF I DON'T HAVE A MIND." (Kurt Cobain)
  • Odpowiedz

twincam

2011-03-30, 12:58:19
Nowy użytkownik
Jeszcze jedno pytanie jak mogę Smile Jak na szybko mając do dyspozycji sam parownik i skraplacz odróżnić agregat z opcją grzania od takiego bez?Sorry za takie lamerskie pytania ale ja się specjalizuje w czym innym.Dałem się namówić na taką jednorazową akcję i już żałuję Rolleyes
  • Odpowiedz

Derek

2011-03-30, 15:38:13
Użytkownik
W skraplaczu masz dodatkowy zawór. A z parownika wychodzą 3 'gumowe' przewody. Tak najszybciej.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-03-30, 15:38:42 przez Derek.)
  • Odpowiedz

radekklimat

2011-03-30, 20:11:17
Moderator
Derek pi...lisz głupoty
Jak ma odszranianie goracym gazem to tez jest zawor i trzeci waz natomiast jest jeszcze jeden zawor co odcina skraplacz, zawor zwrotny montowany na parowniku na linii cieczowej
  • Odpowiedz

Robert81r

2011-03-30, 21:51:28
Zaawansowany użytkownik
twincam, jak zczytasz numerki z tabliczki znamionowej i je podasz to okreslimy co to za opcja tego Xariosa. W sumie to wystarczy jak podasz ten zaczynajacy sie od PB....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-03-30, 21:54:54 przez Robert81r.)
  • Odpowiedz

twincam

2011-03-31, 10:50:37
Nowy użytkownik
Dzięki już wszystko jasne ,teoria dokupowania poszczególnych elementów upadła,teraz chce kupić cały kompletny agregat używany.Mi pasuje bo będę miał mniej kombinacji.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa