Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Domowa zamrażarko chłodziarka

9 Odpowiedzi, 10659 Wyświetleń

kubowy

2007-11-15, 13:49:42
Użytkownik
Witam mam pytanie
Problem taki: Urządznie jak w temacie jak się włączy to po wyłączeniu nie włącza się dopiero jak agrtagat wystygnie a to trwa to 2-3 godz. i tak od paru dni temp w chłodziarce rośnie do 15 oC. Myślę więc, że sprężarka pracuje aż ją termostat albo termik wyłączy. (agonia agregatu)
Ma ktoś inne wyjaśnienie.
pozdrawiam
  • Odpowiedz

senior

2007-11-15, 20:43:58
Zaawansowany użytkownik
sprawdź jaki pobiera prąd,może to tylko termik który często jest na zewnatrz, możesz go minąć, conajwyżej upalisz sprężarkę
  • Odpowiedz

kubowy

2007-11-15, 21:44:44
Użytkownik
Urządzenie rozruchowe wymieniłem na nowe i to samo, myślałem o termiku tym w wewnątrz agregatu.
  • Odpowiedz

gayetan

2007-11-16, 09:50:10
Nowy użytkownik
Mało danych, ale sprawdź czy nie uciekł czynnik z układu. Wtedy będzie ci sie kompresor przegrzewał i wyłacza się dopiero jak go termik rozłączy. No i będziesz miał te 15 stopni wewnątrz.
  • Odpowiedz

jacek7jacek

2007-11-16, 20:03:54
Nowy użytkownik
jesli twoja lodowka chodzi caly czas i nie osiaga w srodku temperatury np 4stopni to masz za malo freonu w obiegu,ale jesli chodzi dobze tzn schladza do np.4stopni i nie wlancza sie ponownie gdy temperatura wzrosnie do 15stopni to masz termostat do wymiany
  • Odpowiedz

bodzio

2007-11-17, 13:47:01
Zaawansowany użytkownik
Tylko danfosy mają termik wewnątrz. Zmostkuj termostat i zobacz czy będzie długo chodzić.
  • Odpowiedz

radekklimat

2007-11-17, 17:11:07
Moderator
kazda sprezarka lodowkowa ma klixon(termik) wewnetrzny bo dzieki temu mozna zrobic odszranianie przez postoj czyli dopoki nie wystygnie wiec podniesienie sie temperatury o kilka stopni nie jest szkodliwe a poza tym towar jest przeciez schłodzony

pozdrawiam
  • Odpowiedz

senior

2007-11-17, 20:28:05
Zaawansowany użytkownik
termik który reguluje odtajanie, coś nowego.
mg_1 dokładnie. Jeśli sprężarkę wyłączy klixon np gdy do skraplacza przyklei się folia, kolejnym razem klixon może zadziałać już bezzasadnie, najlepiej jest sprawdzić prąd sprężarki
  • Odpowiedz

kubowy

2007-11-18, 16:06:55
Użytkownik
Padł agregat, zrobiłem przeszczep chodzi. Nie będę tłumaczył ale spaliło sie uzwojenie rozruchowe. Pare groszy za miedż było.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa