Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

[Carrier] Maxima 1300 nie działa panel sterujący

21 Odpowiedzi, 25313 Wyświetleń

mariofreezer

2011-02-20, 17:50:37
Użytkownik
Witam mam problem z agregatem jak w temacie
Problem polega na tym że połowa przycisków na panelu sterowania działa a połowa nie
trochę dziwne jest to że 4 przyciski koło siebie działają a kolejne 4 nie moze wiecie jaka jest przyczyna Pozdrawiam
  • Odpowiedz

radekklimat

2011-02-21, 06:42:53
Moderator
Uszkodzona klawiatura albo procesor pod nia.
Nic sie raczej nie da zrobic, trzeba nowa kupic.
  • Odpowiedz

coolelectric

2011-02-21, 23:20:34
Nowy użytkownik
Albo rozbierz panel, prawdopodobnie klawiatura jest w formie PCB, przeczyść wszystko spirytusem (denaturatem) Sprawdź taśmy i styki łączeniowe. Jak jesteś z warszawy lub krakowa to mogę pomóc
  • Odpowiedz

mariofreezer

2011-02-22, 07:09:02
Użytkownik
no niestety nie jestem z dolnego śląska pozdrawiam dzięki
  • Odpowiedz

coolelectric

2011-02-22, 15:28:00
Nowy użytkownik
Daj znać na PW jakie dokładnie miasto, mam tam sporo znajomych elektroników, może któryś z nich będzie w stanie pomóc Ci.
  • Odpowiedz

wenon

2011-02-22, 16:38:12
Moderator
można próbować rozebrac panel, delikatnie podgrzac przednią warstwe panelu opalarką i delikatnie ja odkleić. ukażą nam sie ścieżki na foli, któraś napewno zgniła i dlatego nie działa panel. najczesciej uszkadza sie taśma na wyjsciu z panelu do wtyczki. ogólnie naprawiać sie tego nie opłaca, bo taka naprawa na długo sie nie nada, przetestowane, w grę wchodzi tylko zbudowanie panelu od nowa na microstykach i zrobienie nowych scieżek.
"I DON'T MIND IF I DON'T HAVE A MIND." (Kurt Cobain)
  • Odpowiedz

mke99

2011-03-16, 09:53:11
Nowy użytkownik
Jestem laikiem, ale czy nie lepiej kupić nowy?
Wszystko dobrze jak padnie po raz kolejny, gdy jeźdimy koło komina, ale jak bym pojechał na zachód i tak mi sie rozwali po takiej prowizorycznej naprawie, to koszty mogą być pewnie duuużo wyższe. Tak tylko pytam z ciekawości.
  • Odpowiedz

wenon

2011-03-16, 09:59:14
Moderator
najlepiej kupić nowy i mieć święty spokój ale niektórzy tego nie rozumieją, szkoda im te kilka złotówek, prowadząc dzialalność związana z przewozem żywności trzeba dbać o sprzęt, ale ludzie tego jeszcze nie rozumią, płaczą gdy umoczą towar za paredziesiąt tysiecy euro. wtedy dopiero jadą na serwis.
  • Odpowiedz

Robert81r

2011-03-16, 21:45:39
Zaawansowany użytkownik
Cytat:najlepiej kupić nowy i mieć święty spokój ale niektórzy tego nie rozumieją, szkoda im te kilka złotówek, prowadząc dzialalność związana z przewozem żywności trzeba dbać o sprzęt, ale ludzie tego jeszcze nie rozumią, płaczą gdy umoczą towar za paredziesiąt tysiecy euro. wtedy dopiero jadą na serwis.

dodalbym moze ze czesto jada z prawie uszkodzonym towarem na serwis - i panie zrob pan cos w 5 minut bo sie to wszystko calkiem sierdol%. A gdy wypytac kierowce to zwykle jest opowiesc, ze ten agregat to juz dawno tak chodzi i jest z nim coraz gorzej. Szef o tym oczywiscie wie, ale panie jak pan to zrobisz szybko to robimy tylko jedna trase i pozniej generalny przeglad / remont robimy. Na obiecankach to sie konczy i jezdza dopoki znowu cos sie spieprzy.To jest Polska wlasnie - w wielu przypadkach agragat to rzecz, ktora praktycznie sie nie zuzywa. Wystarczy lac paliwo.
Najlepsze sa kwiatki przy nowo zakupionych agregatach, ktore sa juz mocno wyeksploatowane i za granica sprzedaja to zeby nie robic sobie kosztow. Polak oczywiscie kupuje takie cudo, laduje towar i pozniej dziwi sie ze ma same problemy.
  • Odpowiedz

barczystygogo

2011-05-31, 16:26:32
Użytkownik
mialem ten sam problem i robilem to dzisiaj.... powiem ze jest przerabane... rozkleiłem panel, lecz wszytko było tam ok. problem byl przy samym wtyku tasma byla po pekana. udalo sie to jakos delikatnie podlutowac i smiga.
  • Odpowiedz

Robert81r

2011-05-31, 16:34:31
Zaawansowany użytkownik
oby tylko od wibracji Ci to nie puscilo, peklo. Z tym ze chyba bardziej wibrujace sa Vectory.
  • Odpowiedz

barczystygogo

2011-05-31, 21:34:56
Użytkownik
zobaczymy jak dlugo posmiga.... gosc nie ma siana a chcial zeby jakos chulało... to oczywiste ze ten lut dlogo nie wytrzyma. uzywka kosztyje 1400zl netto
  • Odpowiedz

wenon

2011-06-01, 19:59:59
Moderator
barczystygogo napisał(a):uzywka kosztyje 1400zl netto

jakieś 350 Euro netto to kosztuje ale nówka sztuka jutro sprawdzę dokładnie.
  • Odpowiedz

Robert81r

2011-06-01, 20:36:15
Zaawansowany użytkownik
12-00521-00SV - jezeli sie nie myle to chyba nawet ponizej 350E - cos kolo 330, a jak dobrze pogadasz z serwisem to moze nawet rabat jakis dostaniesz ?
  • Odpowiedz

radekklimat

2011-06-02, 05:39:49
Moderator
Moge miec za 1500 nowy
  • Odpowiedz

barczystygogo

2011-06-03, 20:15:33
Użytkownik
to gosc chcial nas skroic... nie bede pisal kto ale handluje na allegro. dzieki.
  • Odpowiedz

Robert81r

2011-06-03, 21:07:05
Zaawansowany użytkownik
niech zgadne: miejscowosc na litere R ?
pamietam jak kiedys pytalem o pompe wtryskowa do Supry: cena nowki z serwisu byla taka jak u niego po regeneracji, a nowka u niego byla 1,5 razy drozsza niz nowka z serwisu.
Prawdopodobnie z cenami niektorych czesci jest kilka lat do tylu.
Dlatego zawsze warto zrobic rozeznanie.
  • Odpowiedz

chlodnik

2012-04-13, 15:11:41
Nowy użytkownik
a ja u nich taką klawiaturę kupiłem za 300 eur : http://tk.istore.pl/pl/router/find?route...2-00307-50
  • Odpowiedz

mentor12

2012-04-15, 17:23:13
Top użytkownik
Można wypróbować grafitu w spraju skoro niedomagają przyciski Smile
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

wenon

2012-04-15, 18:02:32
Moderator
mentor12 napisał(a):Można wypróbować grafitu w spraju skoro niedomagają przyciski Smile
w sterownikach stosowanych w małych agregatach to się sprawdza ale nie w panelu w maximie, tam wystepuje problem ze ścieżkami na folli.
  • Odpowiedz

mentor12

2012-04-15, 18:27:55
Top użytkownik
Może dojdżmy do kompromisu co w tych przypadkach jest elementem przenoszącym sygnał po przyciśnięciu przycisku.Moim zdaniem na taśmy jeszcze czas aby je diagnozować.
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa