Mam problem z podłączeniem z podłączeniem agregatu TK v-190max . nie wiem gdzie podłączyć przewody opisane w następujący sposób - LIS ; CLU ; CLU1 ; CHA ; 2 ; 2A... Bardzo proszę o pomoc . A może ktoś ma schemat elektryki do tego agregatu . Z góry dzieki.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
[Thermo King] v190max problem z podłączeniem.
10 Odpowiedzi, 9576 Wyświetleń|
LIS- czujnik dochłodzenia sprezarki, powinien byc podpiety do koncowki tłocznej kompresora
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-09-15, 18:40:07 przez radekklimat.)
CLU połaczenie z LIS poprzez klixon dochłodzenia sprezarki CLU 1 cewka sprezarki drogowej CHA- masa 2A plus z akumulatora 2 czy 02 bo to wazne? Schemat do V 200Max jest podobny w połaczenia
na przewodzie na pewno jest 2 . dzięki za odpowiedz.
A co będzie jeżeli nie mam czujnika dochładzania sprężarki ? połączyć LIS z CLU ? Bedzie działać?
Cytat:A co będzie jeżeli nie mam czujnika dochładzania sprężarki ? połączyć LIS z CLU ? Bedzie działać? Jak nie masz kliksona czyli termostatu sterujacego dochlodzeniem to go szybko poszukaj, bo (szczegolnie latem) zakatujesz sprezarke. Ogolnie oznaczenia przewodow w TK wymyslil jakis AS :/
Klixon w ASO bedzie kosztował jakies 400 zl ale moze byc kazdy, ktory ma temperature zwarcia ok 95 stopni.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-09-16, 05:27:50 przez radekklimat.)
Kable jak zewzesz to bedzie cały czas wtryskiwany czynnik do dochładzania sprezarki, lepsze to niz brak wtrysku.
Trochę mi się rozjaśniło w temacie .
dziekuje. Potrzebuję jeszcze wyjaśnienia oznaczen przewodów "2" i "01"-wychodzi jako dodatkowy ze sterownika .
01 to podłaczenie sterownika po stacyjce czyli w momencie jak zgasisz silnik i wyjmiesz kluczyki to sterownik nie powinien sie załaczyc
Jezeli kabel ma oznaczenie 2 a nie 02 i jezeli agregat m zasilanie postojowe to jest to mostek na zasilaniu sinika w gwiazde Opisz gdzie ten kabel sie znajduje.
Kabel oznaczony '2" wychodzi razem z innymi przewodami z obudowy skraplacza . agregat nie ma zasilania postojowego . przekrój kabla 2 taki sam jak 2A ..
Podłacz do plusa. Nie zapomnij zastosowac bezpiecznika na zasilaniu min. 40A
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY