Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Butla od Azotu do zastosowania CO2

6 Odpowiedzi, 10649 Wyświetleń

S'Sayan

2012-03-01, 13:23:01
Nowy użytkownik
Jestem nowy więc chciałbym się przywitać.

Na wstępie chciałbym powiedzieć, że nie wiem czy to dobry dział lecz jak nie to proszę o przeniesienie do odpowiedniego.

Więc tak: Kupiłem nieświadomie butle, która miała być do CO2 lecz była do Azotu. Nie jest mi taka potrzebna przez co chciałbym ją przerobić na CO2. Istnieje taka możliwość? Co należy zrobić i jakie są koszty takiego zabiegu?

Jeśli chciałbym ją sprzedać to ile mogę wołać za butlę do Azotu 2 l z legalizacją do 2015 roku?

Z góry dzięki.
  • Odpowiedz

wit

2012-03-01, 13:48:57
Top użytkownik
przerobić -wymiana zaworu sprawdzenie i ponowna legalizacja... droższe niż zakup. moze też nie przejść legalizacji...
ile wołać -wołać można każdą cenę -pytanie ile ktoś jest gotów zapłacić...

może ze 150zł dostaniesz... a może nie. mała ta butla... mało przydatna.
  • Odpowiedz

S'Sayan

2012-03-01, 15:42:06
Nowy użytkownik
Cytat:przerobić -wymiana zaworu sprawdzenie i ponowna legalizacja... droższe niż zakup. moze też nie przejść legalizacji...
ile wołać -wołać można każdą cenę -pytanie ile ktoś jest gotów zapłacić...
Wymiana zaworu no ok. ale czy to wiąże się z powiększaniem otworu w szyjce główki czy obejdzie się bez tego?
Ile kosztuje tak +/- taka legalizacja bo z tego co zdążyłem zauważyć to zawór ok 40zł.
Możliwe jest aby przerobić gwint na zaworze za pomocą mufy czy trzeba zmienić cały aby przeszła legalizacje?

Cytat:może ze 150zł dostaniesz... a może nie. mała ta butla... mało przydatna.
A tak orientacyjnie to np. Pan ile by mógł dać?

Do czego one służą?
  • Odpowiedz

mentor12

2012-03-30, 19:42:17
Top użytkownik
KPINA Z FORUM.NIGDY BYM NIE ODPOWIEDZIAŁ NA TAKIE zapytanie
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

byniom

2012-03-31, 07:31:03
Moderator
Myslę że 150 - 200 za własne zdrowie lub zycie to niska cena. Kup lub wynajmij w punkcie wymiany taką butlę zalegalizowaną i będziesz miał święty spokój i taniej to cię wyniesie.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

gadget

2012-10-01, 14:00:12
Zaawansowany użytkownik
Zmiana zaworu 40 zł , zmiana mediów z legalizacją 60zł w tym powinna być wykonana próba wytrzymałości . W praktyce jednak pan odpowiedzialny za legalizację butelki sprawdza tylko jaki ciśnienie próby jest na butli. Jeśli masz butelkę po azocie to spokojnie możesz przerobić ją na CO2 bo próba dla azotu to 250 bar a dla dwutlenku 150 bar. Spokojnie możesz przerabiać i nie masz co się obawiać .
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa