Witam!
Nie ukrywam jestem zielony no moze lekko zielony w temacie wentylacji ale:
Bylem na weselu kuzyna zony i wlasciciel sali weselnej wiedzac ze zajmuje sie klimatyzacja i chlodnictwem zasypal mnie pytaniami bo w sali ktora dobudowal do starego palacyku nie ma ani klimatyzacji ani wentylacji.
Sala:
h:3.20
180m2
580m3
Oczywiscie 100 osob i lekko goraco okna i drzwi pootwieranie wentylacja natural!
Gosc chce zrobic wentylacje na jesien wiec pytam sie was koledzy jakie sa warunki przedewszystkim ofocjalne wymiany powietrza w tego typu obiektach.Wogule to sie zastanawiam czy mu sanepid mogl dopuscic bez wentylacji?
Ile wymian na 1h musi byc min w tego typu obiektach.
Czy opalaca sie robic rekuperacje przy wentylacji czy tylko nawiew wywiew?
Na ile dobra wentylacja wspomaga pozniej klimatyzacje!
Dziekuje za wszelkie informacje!
Ja nie chce tego wziac na siebie i napewno zajmie sie firma od wntylacji ale wiedza jest zlotem!
Pozdrawiam!
Robert
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-09-12, 08:06:20 przez miezala5.)
Nie ukrywam jestem zielony no moze lekko zielony w temacie wentylacji ale:
Bylem na weselu kuzyna zony i wlasciciel sali weselnej wiedzac ze zajmuje sie klimatyzacja i chlodnictwem zasypal mnie pytaniami bo w sali ktora dobudowal do starego palacyku nie ma ani klimatyzacji ani wentylacji.
Sala:
h:3.20
180m2
580m3
Oczywiscie 100 osob i lekko goraco okna i drzwi pootwieranie wentylacja natural!

Gosc chce zrobic wentylacje na jesien wiec pytam sie was koledzy jakie sa warunki przedewszystkim ofocjalne wymiany powietrza w tego typu obiektach.Wogule to sie zastanawiam czy mu sanepid mogl dopuscic bez wentylacji?
Ile wymian na 1h musi byc min w tego typu obiektach.
Czy opalaca sie robic rekuperacje przy wentylacji czy tylko nawiew wywiew?
Na ile dobra wentylacja wspomaga pozniej klimatyzacje!
Dziekuje za wszelkie informacje!
Ja nie chce tego wziac na siebie i napewno zajmie sie firma od wntylacji ale wiedza jest zlotem!
Pozdrawiam!
Robert
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY