Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

wentylacja - krotność wymian

4 Odpowiedzi, 6218 Wyświetleń

kubabaku

2011-10-16, 11:10:42
Zaawansowany użytkownik
Witam,
mam pytanie...według rozporządzenia MZ z 11.02.2011 (Dz.U.Nr31 zał.6) wynika że pomieszczenia zmywalni w szpitalach powinny mieć wentylację mechaniczną N-W. teraz pytanie czy ktoś miał styczność z interpretacją tego przepisu? interesuje mnie jaka powinna być krotność wymian, strumień itd.
może być tak że w tym przypadku ma zastosowanie jakaś norma wydana wcześniej i tutaj interesuje mnie jaka i jakie parametry powinna spełniać taka instalacja.
pozdrawiam
  • Odpowiedz

kubabaku

2011-10-16, 13:41:34
Zaawansowany użytkownik
no właśnie to są informacje ogólne...do jakiego typu pomieszczeń klasyfikujemy właśnie te zmywalnie? ewentualnie jaka PN o tym mówi?
  • Odpowiedz

kubabaku

2011-10-16, 21:45:31
Zaawansowany użytkownik
nie chodzi mi o kuchnięSmile. zmywalnia przy gabinecie zabiegowym. jest to pomieszczenie w którym myte i dezynfekowane są narzędzia,przyrządy itd
  • Odpowiedz

Kraken

2011-10-17, 13:01:26
Administrator
Nie jestem do końca pewien ale coś mi się kojarzy, że pomieszczenia gdzie wykonuje się tego typu dezynfekcje zaliczane są do pomieszczeń czystych, a dokładnie do pomieszczeń czystych klasy C.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa