Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja kanałowa w mieszkaniu

7 Odpowiedzi, 12178 Wyświetleń

sqbi

2011-11-21, 10:26:25
Nowy użytkownik
Cześć, uprzejmie proszę o pomoc.
W mieszkaniu o powierzchni 63 m2, (3 pokoje plus kuchnia, łazienka i ubikacja), chciałbym zainstalować klimatyzacje kanałową dla 3 pokoi. Mieszkania jest zlokalizowane w Zabrzu, woj. śląskie.
Mój pomysł jest następujący: w podwieszanym suficie poprowadzić kanały, w których przepływałoby zimne powietrze to kolejnych pomieszczeń, w suficie kilka kratek (małych kwadratowych), z których wylatywałoby zimne powietrze do pomieszczeń. Dodatkowo - możliwość odcięcia konretnego pomieszczenia już na poziomie głównego kanału, a nie przez zamknięcie kratki w pomieszczeniu.

Proszę o pomoc w znalezieniu firmy, która mogłaby to zaprojektować i wykonać oraz o porady, które będą mi bardzo przydatne:-)
  • Odpowiedz

Shitashii

2011-11-21, 15:07:37
Moderator
Jaka wysokość tego mieszkania?
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

sqbi

2011-11-21, 15:45:12
Nowy użytkownik
Wysokość = 2,5 m
  • Odpowiedz

mg

2011-11-21, 15:50:48
Top użytkownik
sqbi napisał(a):Cześć, uprzejmie proszę o pomoc.
W mieszkaniu o powierzchni 63 m2, (3 pokoje plus kuchnia, łazienka i ubikacja), chciałbym zainstalować klimatyzacje kanałową dla 3 pokoi. Mieszkania jest zlokalizowane w Zabrzu, woj. śląskie.
Mój pomysł jest następujący: w podwieszanym suficie poprowadzić kanały, w których przepływałoby zimne powietrze to kolejnych pomieszczeń, w suficie kilka kratek (małych kwadratowych), z których wylatywałoby zimne powietrze do pomieszczeń. Dodatkowo - możliwość odcięcia konretnego pomieszczenia już na poziomie głównego kanału, a nie przez zamknięcie kratki w pomieszczeniu.

Proszę o pomoc w znalezieniu firmy, która mogłaby to zaprojektować i wykonać oraz o porady, które będą mi bardzo przydatne:-)

Cześć, proponuje okrągłe kratki
  • Odpowiedz

sqbi

2011-11-22, 10:04:48
Nowy użytkownik
Cześc, niestety nie rozwiązuje to w pełni mojego problemu ;-)
  • Odpowiedz

crocens

2011-11-22, 15:26:25
Top użytkownik
problem masz rozwiązany w prywatnej wiadomości Wink
.
  • Odpowiedz

crocens

2011-11-24, 19:28:51
Top użytkownik
Prosił o pomoc w znalezieniu firmy to ją otrzymał, reklama na głównym forum nie jest dozwolona Smile
.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa