Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Urządzenie do chłodzenia

5 Odpowiedzi, 6594 Wyświetleń

lenek83

2018-03-21, 18:19:41
Nowy użytkownik
Witam.
Znajomy podsunął mi takie oto urządzenie (na zdj.)które wykorzystuje do chłodzenia...Jak widać jest to agregat połączony z panelami ( jakaś samoróbka z kapilarą). Twierdzi że to działało działało i się zepsuło. Pytanie do chłodników od czego zacząć diagnozę takiego układu. Wiem że sprężarka tłoczy i jest na czynnik r134a. Kapilara jest drożna ale przy przedmuchaniu azotem przepływ był słaby. Filtr odwadniacz wygląda na stary. Ja zajmuję się klimą więc sprzęt jest ale chciałbym poradzić się fachowców.
  • Odpowiedz

p.obelix

2018-03-22, 21:57:46
Zaawansowany użytkownik
Rozumiem że problem jest z pracą układu chłodniczego a nie samej elektroniki elektryki? Wymień filtr napełnij na wagę i powiedz co wyszło.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy a nic nie działa,
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a nikt nie wie dlaczego.
  • Odpowiedz

coolmaker1

2018-03-22, 22:21:37
Zaawansowany użytkownik
Witam. Jak wydać diagnozę jak tu na zdjęciu jest niezły burdel. Ten filterek to akurat jest najmłodszy w w tej układance. Czy węże serwisowe są wpięte w układ chłodniczy urządzenia ???????bo albo źle widzę , albo....może tak jest.
  • Odpowiedz

michał091

2019-01-16, 09:30:21
Nowy użytkownik
Dziwny temat. Nigdy nie ufałem takim sprzętom, zdecydowanie wolę coś pewnego, bez obawy, że zaraz się zepsuje, czy wybuchnie Big Grin chociaż w sumie zależy po co komu taki sprzęt Big Grin ja prowadzę małą knajpkę i urządzeń chłodniczych potrzebuję niewiele, ale jednak. Klienci nie lubią pić ciepłej coli czy piwa Big Grin z doświadczenia wiem też, że w tym temacie można polegać na [reklama], najlepszy producent, a ceny też ma w porządku jak za takie parametry.
  • Odpowiedz

coolmaker1

2019-01-16, 11:46:12
Zaawansowany użytkownik
michał091..........desant przedstawiciela handlowego
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa