Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

info na temat klimy

11 Odpowiedzi, 13649 Wyświetleń

dandi

2006-05-16, 20:49:40
Nowy użytkownik
witam
pisze na forum poraz pierwszy, takze chcialem przede wszystkim pozdrowic wszystkich!!!

potrzebuje pomocy na temat wszelkich informacji na temat klimatyzacji samochodowej, linki itd....
pisze prace inzynierska na ww temat,

z gory wszytskim dziekuje

pozdrawiam
Daniel Proskura
  • Odpowiedz

awax

2006-05-17, 21:36:17
Top użytkownik
Witam
Podaj bardziej szczegółowo temat pracy.
  • Odpowiedz

dandi

2006-05-18, 18:32:18
Nowy użytkownik
witka

temat pracy to : Budowa i zasada działania klimatyzacji w samochodach

jak cos mozesz to prosze o pomoc

pozdrawiam
  • Odpowiedz

awax

2006-05-18, 20:17:04
Top użytkownik
Cześć.
Jakoś mało ambitna ta praca,więcej lania wody niż konkretów.
Tak przynajmniej ja sądzę ,że będzie wyglądała.
Mogę w wlnej chwili zorientować się gdzie znależć konkretne informacje jednak myślę,że musisz większość pracy wypełnić zagadnieniami ogólnymi
typu :parametry powietrza i jego "obróbka",warunki komfortu,wpływ na organizm ludzki,itd,itd.
Druga część to czynniki,przemiany,obieg chłodniczy itd.
Następnie w końcu konkrety o sposobach realizacji tzn spręzarki chłodnice,skraplacze,dysze dławiące lub zawory rozprężne ,rodzaj napędu.
Dość szeroko można rozwinąć automatykę i sterowanie.
Póżniej oczywiście ekologia w tym zużycie paliwa.
Konserwacja i odkażanie.
Należy wspomnieć o klimaktorach (coraz częściej spotykane w kabinach sam.ciężarowych)
Generalnie jak dla mnie temat zbyt ogólny aby się wykazać .
Myślę ,że musisz po prostu zacząć pisać i ewentualnie w jakichś konkretnych problemach napisac .Jeżeli będę w stanie to z pewnością postaram się pomóc.
pozdrawiam.
  • Odpowiedz

dandi

2006-05-19, 07:30:55
Nowy użytkownik
no dzieki wielkie za zaintereseowanie

splodzilem okolo 50 stronic jak na razie, jakos sobie poradze Wink

jesli mozesz pomoc to bym prosil cos o nowosciach w klimach bo z tym mam kiepsko
pozdrowka
  • Odpowiedz

Tomcar

2006-06-15, 18:03:51
Nowy użytkownik
Cześć,tak się składa, że jestem w trakcie pisania pracy na podobny temat.Proszę o kontakt.Pozdrawiam
  • Odpowiedz

bart7

2006-10-17, 12:56:26
Nowy użytkownik
Witam wszystkich

mam problem z klima w Lancii , podczas pracy w trybie ECCO szyby paruja i "smierdzi" , po przelaczeniu na AUTO jest wszystko ok . prosze o jakas rade co to moze oznaczac.

pozdrawiam
  • Odpowiedz

YN

2006-10-17, 17:42:28
Użytkownik
Cześć dandi
Nie daj się zestresować bełkotem, który niczego nie wnosi. Pogadaj z Tomcar'em, na pewno coś ciekawego wymyślicie... jestem tego prawie pewien. Jeśli będziecie mieli jakiś konkretny problem to piszcie. W sprawach klimatyzacji samochodowej nie czuję się najlepiej ale mam wielu przyjaciół, PRAWDZIWYCH FACHOWCÓW.. .z nimi skonsultuję Wasze problemy i spróbuje na miarę swoich możliwości Wam pomóc.
Życzę sukcesu i pozdrawiam
  • Odpowiedz

awax

2006-10-17, 18:37:25
Top użytkownik
Ekspert MirosławJankowski napisał(a):Cześć dandi
Nie daj się zestresować bełkotem, który niczego nie wnosi. Pogadaj z Tomcar'em, na pewno coś ciekawego wymyślicie... jestem tego prawie pewien. Jeśli będziecie mieli jakiś konkretny problem to piszcie. W sprawach klimatyzacji samochodowej nie czuję się najlepiej ale mam wielu przyjaciół, PRAWDZIWYCH FACHOWCÓW.. .z nimi skonsultuję Wasze problemy i spróbuje na miarę swoich możliwości Wam pomóc.
Życzę sukcesu i pozdrawiam
wierszówka???
  • Odpowiedz

YN

2006-10-18, 15:10:15
Użytkownik
Szanowni Panowie Tomcar i nandi

Podaję Wam namiary na źródła informacji, z której, jestem przekonany, dardzo dobrze skorzystacie, poprzez kontakty telefoniczne lub strony internetowe. Pozwoliłem sobie dokonać pewnej selekchji wstępnej ale sądzę, że to co Wam przekazuję na rzetelnie i w dobrej sprawie wykorzystacie, a to dla Was będzie użyteczne tak teraz jak i w Waszej działalności w, jak sądzę, najbliższym czasie.
* (62) 735 50 93
* (48)381 00 24; 381 00 25;
* (62) 735 50 05;;
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Tomcar

2007-02-28, 21:10:12
Nowy użytkownik
Dzięki serdeczne za pomoc.Właśnie odebrałem swoją prace z ostatnich poprawek i w najbliższym czasie mam zamiar ją obronić.Stokrotne dzięki!!Temat bardzo ciekawy i wciągający.Pozdrawiam
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa