Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Obywatel unii europejskiej

13 Odpowiedzi, 10939 Wyświetleń

klimatolog

2013-01-12, 19:25:49
Top użytkownik
awax napisał(a):
klimatolog napisał(a):W Szwecji nie używa się kabli rozruchowych tylko dedykowane akumulatory do warunków zimowych.Dlaczego są droższe?

A w Zimbabwe ,tam to dopiero jest dobrze Smile
Dobrze to wyrwane z kontekstu.Zimbabwe jest członkiem Unii.Zresztą my Polacy potencjalnie też.Dlaczego potencjalnie?Przynajmniej obywatel Zimbabwe czuje się lepiej jako członek Unii państw Afrykańskich niż potencjalny oszukany polak.Władysław czujesz się 100-procentowym obywatelem unii europejskiej?Bo ja nie i odnoszę wrażenie że nigdy do takiej ekstazy nie dojdzie w naszych umysłach poza pragnieniem.My w UE jesteśmy na etapie dobrego szofera słabo opłacanego.I chyba o to im chodziło.Może narażę się na słowa krytyki ale porównam unię europejską do kontynuacji obozów faszystowskich dla polaków na zasadzie wynagradzania jeńców jałmużną bo to jest etyczne i moralne aby słudze zapłacić mniej niż rodowitemu obywatelowi kraju wysoce-cywilizowanego.Czy jako przedsiębiorca polski nie chciał byś mieć stawek podobnego przędsiębiorcy u ANGELI?Nie warto się śmiać z biedy mając większą na własnym podwórku.Uni tak szybko znikną jak przyszli.Jest powiedzenie.Spółki robią jaskółki?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

awax

2013-01-12, 20:02:01
Top użytkownik
Stawki podobne jak u ANGELI? a co robimy,żeby takie mieć?
Doradzamy fuchmenom oferującym na czarno śmieszne stawki.Czy u ANGELI też tak robią?
Nie potrafimy się zorganizować aby te stawki były unijne.
Dlaczego zgadzamy się na śmieszne stawki?
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-01-12, 20:07:14
Top użytkownik
Bo jesteśmy niewolnikami będącymi prawie w UE.Ja temu nie zaprzeczam tylko jako POLAK potwierdzam.Polak to nie tylko organizacja?Dlaczego bronisz coś co moim zdaniem nie ma przyszłości podobnie jak spółki jaskółki?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-01-12, 20:17:20 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

awax

2013-01-12, 20:55:30
Top użytkownik
Zostaw tą Unię w spokoju.To nie Unia opóżnia wprowadzenie i egzekwowanie przepisów.To my sami nie domagamy się tego.Siedzimy na d... i czekamy,aż Unia zrobi to za nas.
Przeanalizuj wyniki przetargów,wygrywają hydraulicy i sanitarni śmiejąc się nam w nos.Potem powstają właśnie takie układy jakich awarię tu omawiamy.
Śmiem twierdzić,że 90% instalacji jest vykonanych nieprawidłowo i niechlujnie.
Czy tak samo jest w Unii?Tam stawki są godziwe,ale za fachową pracę.
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-01-12, 21:32:23
Top użytkownik
Czy tak samo jest w Unii?Tam stawki są godziwe,ale za fachową pracę.Czyżby?Dlaczego szwajcar-holender-niemiec woli polaczka aby zamontował?Za pół ceny obowiązującej w danym kraju?Odpowiedż jest prosta.Jesteśmy ofiarami Unii europejskiej.Taka jest prawda.Jesteśmy szanowanymi niewolnikami własnego systemu politycznego za granicami naszego pseudo Unijnego państwa.Piszesz Zostaw tą Unię w spokoju.Jak mogę to zostawić jak widzę że potencjalny polak jest jej ofiarą.Czy potencjalny polak korzysta z autostrad?chyba nie bo go na to nie stać.Nasuwa się pytanie dla kogo zostały stworzone te spiepszone autostrady i pasy startowe z unijnych naszych zaporzyczonych złotówek.Dlaczego polaczek jest wykorzystywany skoro mamy np KCICHIK?Awax sam wiesz podświadomie tego nie dopuszczając że jesteśmy dojeni technicznie nie świadomie przekazując wiedzę?np. pedałom francuzom którzy dali dupy podczas 2 wojny światowej?
  • Odpowiedz

frost-ch

2013-01-13, 08:46:55
Zaawansowany użytkownik
No no to forum jest bardzo ciekawe tylko tylko nie wiem co wspólnego ma UE z LG . LG to firma Koreańska a Korea ni należy do UE ? a tak poważnie grzałka karteru to nie jest opcja zimowa . grzałka karteru stosowana jest po to żeby zapobiec migracji czynnika do sprężarki w warunkach kiedy parownik znajduje się w pomieszczeniu z wyższą temperaturą niż agregat , druga sprawa to praca całoroczna np. serwerownie klima pracuje w zimie ale na chłodzeniu grzanie klimą w zimie to już inna bajka .Jeżeli komuś moje spostrzeżenia nie pasują to niech się nie irytuje ja to tylko mówię z własnego 25 letniego doświadczenia teorii nie znam więc mogę się mylić
  • Odpowiedz

awax

2013-01-13, 14:16:12
Top użytkownik
klimatolog napisał(a):Czy tak samo jest w Unii?Tam stawki są godziwe,ale za fachową pracę.Czyżby?Dlaczego szwajcar-holender-niemiec woli polaczka aby zamontował?Za pół ceny obowiązującej w danym kraju?Odpowiedż jest prosta.Jesteśmy ofiarami Unii europejskiej.Taka jest prawda.Jesteśmy szanowanymi niewolnikami własnego systemu politycznego za granicami naszego pseudo Unijnego państwa.Piszesz Zostaw tą Unię w spokoju.Jak mogę to zostawić jak widzę że potencjalny polak jest jej ofiarą.Czy potencjalny polak korzysta z autostrad?chyba nie bo go na to nie stać.Nasuwa się pytanie dla kogo zostały stworzone te spiepszone autostrady i pasy startowe z unijnych naszych zaporzyczonych złotówek.Dlaczego polaczek jest wykorzystywany skoro mamy np KCICHIK?Awax sam wiesz podświadomie tego nie dopuszczając że jesteśmy dojeni technicznie nie świadomie przekazując wiedzę?np. pedałom francuzom którzy dali dupy podczas 2 wojny światowej?

jesteśmy ofiarami,jesteśmy dojeni,jesteśmy niewolnikami itd
Zamień te wszystkie "jesteśmy" na "pozwalamy na to ,że "
Nie interesują mnie autostrady ,holendrzy,szwajcarzy itd.Mnie interesuje to,żebym mógł normalnie pracować w warunkach uczciwej konkurencji.To czy tak będzie zależy od tego czy sobie to wywalczymy.Inaczej będziemy pomocnikami budowlańców,hydraulików itd,itd.To właśnie oni teraz pracują nad kolejnymi zmianami prawa,które nas będzie dotyczyć.
Czy ktoś w ogóle wie jakie zmiany i jakich Ustaw się właśnie wprowadza?
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-01-13, 17:28:21
Top użytkownik
Czyli mamy popracować i pomyśleć za ministra gospodarki i energetyki?Tak to jest jak do ministerialnej teki dopuszcza się laików.To trochę nie fer że ty myślisz a oni posiadają immunitet i niezłe wynagrodzenie.Jak może zostać Ministrem zdrowia osoba nie mająca o tym pojęcia?Czy w tym przypadku nie jest tak samo?Nie zamierzam zbawić polski pod takim Rządem który nie radzi sobie w podstawowych sprawach.Dowodem mojej wypowiedzi jest twoja słuszna walka z nie kompetencją zawodową.I ta nie kompetencja nie dotyczy tylko naszej sfery zawodowej.
  • Odpowiedz

awax

2013-01-13, 19:50:53
Top użytkownik
Nie dotyczy tylko naszej grupy zawodowej,całkowicie się z Tobą w tym zgadzam.
Tylko,że inne grupy zawodowe walczą o swoje .Mam na myśli lekarzy,nauczycieli,mundurowych,rolników,prawników itd,itd.
To ironia,że oni żądają zmiany prawa,a my siedzimy na dupie i nie upominamy się o egzekwowanie istniejącego.Jeżeli nic nie zrobimy to obudzimy się z ręką w nocniku.
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-01-14, 21:26:39
Top użytkownik
lekarzy,nauczycieli,mundurowych zatrudnia Państwo tak samo jak w zlikwidowanej firmie SPOMASZ. Która zatrudniała fachowców z branży chłodnictwa.Choć różnie z tym bywało.Sferę budżetową stać na strajk zbiorowy korzystając z zaległego urlopu wypoczynkowego nie wspomnę o rolnikach którzy są kulą u nogi uczciwych podatników I powinno się ich opodatkować na zasadzie ogólnie prowadzonego przedsiębiorstwa a nie ryczałtu.Dlaczego rolnik alkocholik płaci śmieszny KRUS a ty i ja płacimy ZUS?.W polsce nie będzie dobrze dopóki w rządzie będą strażacy ochotnicy i komuniści.
  • Odpowiedz

awax

2013-01-15, 08:06:25
Top użytkownik
Leszek
Tylko potrafisz krytykować?Wszystkich obrzucać błotem?
Kto ma za nas domagać się egzekwowania korzystnego dla nas prawa???
Czy rolnicy i pozostałe grupy mają na transparentach wypisać "Precz z szarą strefą w chłodnictwie i klimatyzacji" ????
Tak na marginesie,to brak zainteresowania nie jest przypadkiem spowodowany dużym procentowym .udziałem szarej strefy w tym forum?
Wyjaśnię jeszcze,że nie chodzi mi o zamykanie nieprofesjonalnych firm,wystarczy,że będą musieli spełniać minimalne warunki określone w przepisach prawa.Spowoduje to,że konkurencja stanie się nieco uczciwsza
Może Leszku powinieneś te Swoje uwagi kierować do Sejmu RP,Prezydenta,Premiera ???Oni być może nie czytają naszego forum i nie mają pojęcia co powinni robić.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-01-15, 08:13:49 przez awax.)
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-01-15, 20:30:45
Top użytkownik
W postępowaniu swoim nikogo nie krytykuję a dlaczego mam krytykować Ciebie.Ja krytykuję nasz rząd a raczej Ministra.Ministerstwo związane z ENERGETYKĄ.Wolę czasami być obrzuconym błotem i stać się diamentem oszlifowanym?Na zasadzie krytyki znawców diamentów?awax nie krytykuj mnie tylko naszą politykę gospodarczą na którą być może głosowałeś.Tego nie wiem.Ja nie jestem Twoim problemem tylko politycy.Czyż nie mamy lub nie mieliśmy w rządzie przedstawiciela?Był taki pan i co zrobił?Ty ciągle zarzucasz że nic nie robię.A co Twoim zdaniem mam zrobić jako prawie doświadczony?Nie musimy się zapisywać aby podpisać się w internecie.Ja jestem zdania że nie ma tego złego co wyszło by na dobre.Środowisko chłodnicze straszono 12-lat temu i z braku przepisów wykonawczych nic nie wynikło.I tak pozostaje do tej pory.Niepotrzebnie na wszystkie testy odpowiedziałem.I tak samo było 6-lat temu w Poznaniu.Pytam się po co?ROBIĄ WARIATA Z CZŁOWIEKA.?
  • Odpowiedz

awax

2013-01-15, 21:07:47
Top użytkownik
Wiele razy tak było,że robiono faktycznie z nas durni.Ale czy tak musi być dalej?
Nie twierdzę,że akurat Centrum jest tą organizacją ,która ma nas reprezentować,ale jakąś prędzej czy pózniej musimy mieć.
Może warto dodać ankietę z pytaniem czy opóznianie wprowadzenia przepisów wykonawczych szkodzi rozwojowi naszej branży?
Być może przekonam się ,że nikt tego nie chce i ja się tylko wygłupiam ?
Krytyka Rządu i Ministerstwa jest oczywiście potrzebna ,ale czy na pewno tu,na forum klimatyzacji.Oni tego nie przeczytają.
Są za to inne sposoby,np na facebooku profile mają niemal wszyscy politycy,może by tak wpisać się np
http://www.facebook.com/stanislaw.gawlowski
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa