Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jaki tryb do dymu papierosowego

9 Odpowiedzi, 12274 Wyświetleń

pumpernikiel

2013-03-23, 15:51:26
Nowy użytkownik
Witam,

Mam klimatyzator ścienny Hyundai HAC-GS09HRCL. Ma on m.in. tryby: circulate ('mieszanie powietrza'), dry (osuszanie) i auto (nie wiem dokładnie co to robi, prawdopodobnie tylko steruje temperaturą, nie wiem). Pytanie brzmi - jaki tryb ustawiać, aby klimatyzator 'wciągał' dym papierosowy?

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
  • Odpowiedz

bartekw

2013-03-23, 16:28:07
Zaawansowany użytkownik
kazdy tryb powoduje ze klimatyzator "wciaga"powietrze.. aby pozbyc sie"zniwelowac" dymu tytoniowego musisz kupic odpowiednie filtry do parownika. nie bez powodu dalem zniwelowac w cudzyslowiu. filtry opcjonalne do klimatyzatorow sciennych sa smiesznie male w stosunku do powierzchni wymiennika. zwroc sie do firmy ktora montowala ci klime
  • Odpowiedz

Shitashii

2013-03-24, 20:33:58
Moderator
A mi się wydaje, że klimatyzator został pomylony z wentylacją. Z wentylacją wyciągową. Bo sam klimatyzator to każdy dym wciągnie, nawet z palonej opony, ale i ten sam dym wyrzuci do pomieszczenia. No może jakieś mikro-związki zostaną związane np z wodą na parowniku, ale to są śladowe ilości. Może jonizator trochę pomoże.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-03-25, 20:01:14
Top użytkownik
A mi się wydaje że schładzalniki są mylone z klimatyzacją podobnie jak wentylacja wyciągowa ma mało wspólnego z klimatyzacją.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

barbie

2013-03-25, 20:16:59
Top użytkownik
piszesz o schładzalniku do mleka ? .
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-03-25, 20:54:50
Top użytkownik
barbie piszę o schładzalniku pomieszczenia.barbie a może opiszesz metody powrotu oleju do sprężarek w układach o regulowanej wydajności chłodniczej obiegu chłodniczego.Nie stosując systemów olejowych dla których to ludzi zostały one zadedykowane.Które nie mają pojęcia o prowadzeniu rurociągów,a takie systemy takim pseudo-chłodniarzom wiele błędów wybaczają a klientów naciągają na dodatkowe koszty?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

barbie

2013-03-25, 20:58:43
Top użytkownik
w USA klimatyzator w Japoni klimatyzator a TY PISZESZ jakieś bzdury w nowomowie .nie bądź mądrzejszy od całego świata .
  • Odpowiedz

irroda

2013-03-25, 21:28:10
Zaawansowany użytkownik
ten Twój hyundai to najtańsza klima z możliwych, niema w nim żadnego filtra, no powiedzmy, że jeden siatkowy, wyłapie trochę grubszego kurzu, jak chcesz to sobie kup i zamontuj dodatkowo, ale niewiele to pomoże, rzekłbym nic
  • Odpowiedz

Piertum

2013-04-23, 07:39:38
Nowy użytkownik
Pal na balkonie Wink
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa